BiH
0

Predložen završetak nastave u Olovu, Maglaju i Nemili

FENA
Nemila (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemila (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zbog nepostojanja sigurne putne komunikacije prema Olovu, a time i bezbjednog dolaska učenika u školu, te zbog loše kvalitete vode u ovom gradu, Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona je na preporuku resornog ministarstva donio zaključak o završetku nastave na području ove općine, koji će biti predložen Vladi Kantona na usvajanje na prvoj narednoj sjednici.

Prema prijedlogu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a, osnovne škole "Hasan Kikić“ i "Olovo“, te Mješovita srednja škola "Musa Ćazim Ćatić“ iz Olova završavaju školsku godinu zaključno s 14. majem.

Isto vrijedi i za osnovne škole "Maglaj“ i "Prva osnovna škola“, te za Gimnaziju "Edhem Mulabdić“ i Mješovitu srednju školu u Maglaju.

Od škola s područja općine Zenica, ova odluka vrijedi samo za Osnovnu školu "Ćamil Sijarić“ Nemila.

Preporuka Ministarstva nastavnom osoblju je da svim učenicima koji imaju nedovoljne ocjene iz pojedinih predmeta, budu zaključene pozitivne ocjene, a na osnovu takvog postupka da bude izveden opći uspjeh.

Na isti način postupit će se i prema učenicima u svim osnovnim i srednjim školama s područja Kantona, koji su spriječeni da pohađaju nastavu zbog nastalih posljedica prirodne nesreće.

U srednjim školama s područja općina Maglaj i Olovo potrebno je organizirati maturske odnosno završne ispite.