Predložen pritvor za dvije osobe iz Francuske zbog oružja

F
FENA
10.3.2012. u 16:30
0
2
Predložen pritvor za dvije osobe iz Francuske zbog oružja
0
Predložen pritvor za dvije osobe iz Francuske zbog oružja Foto: Arhiv
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene Nebie Arsene Andrea, rođenog 1984. godine i louazghani Aded, rođenog 1984., obojica državljani Republike Francuske.
Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičene su lišili slobode policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zašitu SIPA, a osumnjičeni su da su na područji BiH, od određenih osoba, bez odobrenja i suprotno odredbama međunarodnog prava, kupili ručni bacač RPG, s namjerom da ga prebace na teritoriju Francuske.

Postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da nemaju državljanstvo BiH, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: