BiH
327

Predizborni rat u Sarajevu: Počelo uklanjanje plakata Stranke za BiH

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na području općine Novi Grad radnici KJKP Rad su uz asistenciju Treće PU MUP-a KS počeli s uklanjanjem bilborda na kojim se nalaze plakati Stranke za BiH. Radnici su skinuli cijelu željeznu konstrukciju bilborda koji je bio postavljen kod pješačkog mosta u blizini zgrade Općine Novi Grad, te su se uputili prema Otoci.

"Danas smo prisustvovali demonstraciji snage i sile u Sarajevu, u BiH. Vidjeli smo kako se spaljuje demokratija, kao se bagerima ruši demokratija i kako se pokazuje građanima i narodima u BiH šta će biti s onima što ne misle kao ovi što misle da je za njih snaga. Za ovaj čin nisu imali nalog s današnjim datumom. Ovo je demonstracija sile. Mi nećemo da imamo problema s policajcima koji svoj hljeba zarađuju čestito, oni nisu krivi. A za ove bilborde na Otoci gdje je grb BiH da vidimo hoće li imati srca srušiti grb BiH", rekao je predsjednik SBiH Amer Jerlagić.

Bilbord je u potpunosti uklonio bager KJKP Rad, dok je cijeli događaj posmatrao manji broj građana i predstavnika medija.

Kako nam je potvrdio Ahmed Đipa, portparol KJKP Rad, radnici su dobili nalog općinske građevinske inspekcije Novi Grad.

"Naši radnici za rušenje bespravno izgrađenih objekata uklanjaju bilborde kod Vistafona, dva na Otoci i jedan kod Malezijskog mosta", rekao je Đipa.