Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

FOTO / Pravoslavni Božić sa grupom Sarr'e'Roma

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Čerimagić)
Grupa Blavorsi je sinoć nastupila u prepunom Sarajevsko pivo Holiday Pubu u okviru druge Noći plantaža 13. jul. Danas će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu biti proslavljen i pravoslavni Božić uz grupu Sarr'e'Roma.

U Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupit će grupa Sarr'e'Roma, koja je u svom muzičkom izričaju tokom godina kombinirala različite muzičke pravce. Iza njih je niz godina aktivnog rada i postojanja te nekoliko albuma, a kombinacijom glasa pjevača Amira Karahasanovića, melodije akustične gitare Adnana Dade Zimića i bas gitare Nihada Volodera, ritma bubnjeva Muhameda Jusića i zvuka klavijature Nihada Kreče, stvorili su prepoznatljiv stil i vjerne slušaoce u BiH, a i šire. U Sarajevsko pivo Holiday Pubu će Sarr'e'Roma nastupiti s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

U 14:30 sati ASA Čarobni svijet posjetit će treneri i članovi Škole fudbala Valter, s kojima će se djeca upoznati te naučiti nešto novo o fudbalu. Škola fudbala Valter iz Sarajeva postoji od marta 2011. godine. Osim redovno zaposlenih trenera, ovu školu su podržali i Edin Džeko, Emir Spahić, kao i mnoga druga eminentna imena bh. i evropskog fudbala. U toku je upis novih članova te će svi zainteresirani dječaci koji danas posjete ASA Čarobni svijet moći odmah dobiti osnovne informacije o školi fudbala i upisu. Članarina za jedan mjesec iznosi 35 KM, a prvih deset dječaka će uz upisnicu i članarinu kao poklon dobiti i fudbalsku loptu.

Djeca od 4 do 12 godina će se u Dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta moći zabavljati od 10 do 22 sata i drugim aktivnostima: učenjem engleskog jezika, druženjem s medvjedićem Linom, kompjuterskim igricama...

Djed Mraz i vilenjak će danas u Coca-Cola kućiti boraviti u dva termina: od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati. Napominjemo roditelje da fotografije njihove djece sa Djeda Mrazom mogu podići do 15. januara u terminu od 16 do 20 sati te vikendom od 12 do 14 i od 16 do 20 sati.

Među mnogobrojnim štandovima izlagača na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete posjetiti i štand Udruženja “Okusi Hercegovinu”. Ovo udruženje je nastalo zalaganjem grupe entuzijasta iz Hercegovine u cilju očuvanja tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda, te promocije Hercegovine. Udruženje je omogućilo mnogim poljoprivrednicima i zanatlijama na području Hercegovine da poboljšaju svoju radnu sredinu i standard proizvodnje te omogućilo valorizaciju sira iz mijeha i livanjskog sira, graha poljaka, vina Žilavke i Blatine, te brojnih drugih proizvoda. U ponudi su med, sokovi, džemovi, slatko od voća, maslinovo ulje i još mnogo toga, kao i ručni radovi od vune i drveta. Njihovu ponudu, kao i ponudu ostalih izlagača, možete pogledati od 10 do 22 sata.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web stranici, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.