Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Pravoslavna Nova godina sa Mostar Sevdah Reunionom

Sarajevo-x.com
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market (Foto: Vanja Čerimagić)
I sinoć, u četvrtak 12. januara, je Sarajevsko pivo Holiday Pub bio mjesto odlične zabave i dobre muzike, zahvaljujući nastupu Selama Tufekčića & Banda, koji je u ugodnoj atmosferi prepunog Puba izveo svoj prepoznatljivi repertoar obrada najpoznatijih ex-Yu pop i rock hitova.

Večeras će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu biti proslavljena i pravoslavna Nova godina uz nastup poznate grupe Mostar Sevdah Reunion. Fenomenalni repertoar ove grupe čini fuzija sevdalinki i romske muzike u modernim aranžmanima, koja se najbolje može opisati kao balkanski blues. Iza njih je nekoliko odličnih albuma i mnoštvo nastupa u BiH, ali i u regiji i svijetu, a pred sarajevskom publikom će večeras nastupiti od 20 sati. Informacije o cijeni ulaznica i rezervacijama možete dobiti za šankom Sarajevsko pivo Holiday Puba.

Tokom koncerta će biti upriličena degustacija sireva firme Eko koza, kompanije poznate po proizvodnji kozjeg mlijeka i prerađevina od kozjeg mlijeka. Posjetitelji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa će imati priliku da probaju ove vrhunske proizvode.

ASA Čarobni svijet je i dalje na raspolaganju djeci od 4 do 12 godina od 10 do 22 sata sa mnoštvom zabavnih aktivnosti: učenje engleskog jezika, bojenje, crtanje, pričanje priča, pjevanje, žongliranje, uz nezaobilazne igrice ASA Super vozač i PrvoKLASni Wii turnir u tenisu.

Djeda Mraz i vilenjak će se u Coca-Cola kućici s djecom družiti od 16 do 20 sati. Napominjemo roditelje da fotografije njihove djece sa Djedom Mrazom mogu podići do 15. januara u terminu od 16 do 20 sati te vikendom od 12 do 14 i od 16 do 20 sati.

Na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu i dalje možete pregledati raznovrsnu ponudu izlagača, ali i posjetiti štand Sarajevskog roštilja, koji nudi najbolje nacionalne gastronomske specijalitete: ćevape, pljeskavice, sudžukice i kobasice. Ponudu ostalih izlagača na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pogledati od 10 do 22 sata.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.