Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako se vrati Sutorina, BiH bi imala izlaz na OTVORENO MORE ! Sad naši izvoznici plaćaju Hrvatima jer sve što ide iz Ploča ide prvo u HR i njima se plaća carina.
Jel' to sad nema izlaz?!Ti ko da si iz SDA pa sve sto Covic pomisli,ti mu ispunis,a posebno u HN kantonu.
Kosku vam bacaju,zar ne vidite.Svu vam svoju familiju,zene i djecu,pozaposljavase u javni sektor,a vama su namjenili radno mijesto:vadjenje (kradja) uglja po rudnicima
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
red bi bio da netko priupita i mještane sutorine šta oni misle o svemu ovome ?
Ne samo da Bosni pripada sutorina već i mnogo više Hrvatska je prisvojila cijeli teritorij Dalmatinske pokrajine Austrougarskog carstva do sutorine a Crna Gora hercegnovski zaliv od dalmacije i sutorinu od Bosne iako nije bila u sastavu Austrougarskog carstva to sve pripada Bosni kao legalnoj pravnoj nasljednici Austrougarskog carstva
To je toliko sazrelo da je cilj potpuno vidljiv i dokazi su takvi da je sve jasno ali Crna Gora nebi bila tako crna da sve što radi nije uvijek na nečiju štetu. Crnogorci! Pročitajte malo historijske literature i bit će vam sve jasno, shvatit će te da je Sutorina nešto što pripada Bosni i Hercegovini.
Ako se ipak Sutorina vrati tamo gdje i pripada, Bosni, Lagumdžija neže preživjeti.
dobro ste znali se barem nekom suprostaviti, da je u pitanju bilo koja druga zemlja osim crne gore vjerujte da bi bez rijeci sutorinu predali, već ovako i "naši" našli lijehu pa misle se okuražit malo!!!
Kako to da u medijima u Bosni nikad misljenja nekih neostrascenih, malo vecih eksperata... Svaki od njih tvrdi da je ovo sprdnja potezati, a ako potegne se moze Bosna ostati bez svoje druge obale... I Sutorina nije izlaz na otvoreno more, kako neki "strucnjaci" napisase ovdje... Takodje je i 30-ih 20. vijeka bila u sastavu Opstine Kotor...
Sto i mi znamo pretjerivati. Spor oko Sutorine ce samo dobro doci razlicitim komisijama da potrose tj. uzmu koji milion KM. Mi Sutorinu nikada necemo dobiti. Nije ni svjet skroz poludio da ponovo crta nove mape u BiH i regionu.
NAJBOLJE BI BILO DA PREVLAKA I SUTORINA BUDU P O S E B N O PODRUČJE POD UPRAVOM BOSNE, HRVATSKE I CRNE GORE... TAKO BI SE RIJEŠILI SVI SPOROVI... HRVATSKA BI IMALA VEĆE JUŽNO PODRUČJE, BOSNA BI IMALA JOŠ JEDAN IZLAZ NA MORE, A I CRNA GORA BI NA TAKAV NAČIN DOBILA PRAVO NA KORIŠTENJE PREVLAKE...
Treba bit realan.Tesko mi tu ista mozemo dobit.Treba stvar pogledat iz sire perspektive,tesko se mijenjaju granice drzava,to je visoka politika...A i u slucaju da nekim cudom dobijemo,to bi mozda otvorilo vece probleme,nego sto bi bila korist... Mislim da mi imamo puno vecih prioriteta kojima se trebamo bavit,a ne jednom Sutorinom.
Ako vratimo sutorinu, jbg propade Dayton, kome je pripojiti, Federaciji ili RS-u? :D
Pa pojedinci iz Federacije i BAnja Luku smatraju gradom u drugoj drzavi,a fol se zalazu za Sutorinu.NArodu Hljeba i igara samo.
Ma to je sve vec davno prodano u nakoj kafancuri kao i poslije drugog sv. rata haj sada chuss
AKO BI TO TAKO BILO PR VI PUT BI SRBIJA DOBILA IZLAZ NA MORE-ja to malo dugoročno gledam.
meni je zao vas ljudi gledam i citam ovo pa zadojeni ste mrznjom dragi boze sta se ovo desava umrjecete od mrznje
smiješno je pričat o SUTORINI i poklonu... ako je uredu poklonit Sutorinu C.G. onda poklonite i nama po apartman na moru, ljudski je radi ulaska u E-U... Nećemo tuše al Bosansko nedamo, kako to dosad nije jasno.
ne primjeti nijedno pravoslavno i katolicko ime da se zalaze za povratak sutorine... prema tome, bosanski muslimani okanite se suplje, nemojte da vas 6alije yebu u mozak!!!