Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta im sad fali ?
Ja neću da budem ravnopravna,nisam ja budala.Kad dođe 12 metara drva pred vrata svakog ljeta,ja fino odgledam epizodu svoje serije i odem pitat s vrata:"jesil se umorio,hoš kahvu?".Kad su kreći ja pitam:"šta ćeš za ručak da pristavim?"Kad se pokvari auto ja pitam:"kolko ti je uzo majstor?"Ne pada mi na pamet da budem ravnopravna!Dobro je meni i vako😁.
@Nepredvidiva ravnopravan pred zakonom budaletino. Prava i mogućnosti nisu isto.
Sto bi kazao onaj iz Zagreba, samo po bosanski ..... Radjajte P. V. Materina ..
Sretan praznik svim zenama! Sa baustele, dipl. ing. gradjevine i infrastrukture, zena. :)
sta bolan nije? ima ih vise uposlenih u javnom sektoru nego muskih i to oni fini kancelarijski poslovi. slabo koja ide u rudnik, vozi tramvaj, kopa rupe itd. o gradjevini da ne govorim. u koju god instituciju da udjes po 6 ih sjedi u kancelariji. jedino gdje su ugrozene jeste u privatnom sektoru ako zele da zatrudne. to je tacno. sve ostalo u prednosti. kome ja da se utegnem i vrckam za ispit ili drzavne kancelarijske jasle.
Zato sto decenijana glasate za sadasnje nacionaliste a koliko je meni poznato u BiH jos uvijek statisticki ima vise punodobnih zena nego muskaraca
A ovi ravnopravci sernjaju ko bosanski kurosancici. Imaju sve a hoce nadmoc samo na osnovu toga sto su "rvatici". Ne podnosim Jovanku Broz, ali je teta sebi slavu zaradila guleci na sargi. Dame sargu u sake i dokazite se. Ili ne rise sunca vam.
Zelio bih svim zenama u BiH zazeljeti sretan praznik. Pozelio bih to prije svega nanama, majkama, zenama, i djevojkama koje vuku naprijed nase drustvo i nasu BiH te da uvijek budu sretne, nasmijane i neograniceno voljene.
Ne sprovodi se zakon, tuzilastvo ne radi svoj posao, pod uticajem su stranaka. Imamo posla sa sistemskom korupcijom A da ne pricamo o ravrnopravnosti zena!
Drage dame, sretan vam 8.Mart! 🌺🌺🌺💕... sve zene rade, neke manje neke više... svaka ima svoj neki zadatak ( rudnik) ... mnogo se postiglo u ravnopravnosti ali na zalost, neke zene to zloupetrebljavaju... bez ljutnje molim... i ne razumijem, zašto da mora biti neradni dan? .“
Aj yedite govna vise s ovim. Broz rijesio na Drugom zasjedanju ZAVNOBIHa u Sanskom Mostu augusta 1944 kad je izjednacio drugove i drugarice u svim drustvenim sferama. Ko je opovrgnuo tu Titinu zaostavstinu?
@Hogar tako je, Danska im je tek u 70. dala pravo glasa
Ah ja u cijeloj Njemačkoj osim u Berlinu danas je RADNI dan.Samo grad Berlin je donio prošle godine odluku da je 8.Mart neradni.Evo sada na vijestima čujem.A onaj Forto veli jučer u Njemačkoj je neradni dan.
svim ljudima ženske vjeroispovijesti sretan 8. mart
@Živčo Wtf jesi ti na drogama nekim?
Kakava ba ravnopravnost više.Eto sve što je više ravnopravnosti djeca su nam nevaspitanija bezobrazni ja.Danas im je važnije da se skaču po svijetu kao šatro emancupovane i nezavisne Budimo realni dok je žena odgajala i bila stub porodice društvo je bilo civilizivanije.E hajde sada pucajte minuse jer teško je istinu priznati.
Vidim po ovim komentarima o rudnicima da se dosta miješaju dva termina, jednakost i ravnopravnost spolova. Naravno da žene i muškarci nisu jednaki, ni fizički ni psihički ni emocionalno i to je tako i normalno. Ravnopravnost je da žena ima jednaka prava kao muškarac, znaci da ima izbor hoće li raditi u rudniku ili na poziciji direktorice, kao što svaki muškarac ima.
@anonimna98 Pa u vecini slucajeva imaju taj izbor... Necu reci da nema problema sa ravnopravnoscu ali tu su krive i zene koje bi samo da su ravnopravne tamo gdje njima odgovara...
Toliko o ljudskoj vrsti i njenoj savrsenosti: zakon (fizicki) jaceg, kome, kako i da li se klanjas, imovinsko stanje, pa boga_mi i pigmentacija koze - sve to itekako uredjuje i odredjuje nasu svakodnevicu, zivot. Vezano za danasnji dan, dobro je (za trenutke iskusenja) podsjetiti se da svi imamo majku ili sestru, tretirajmo kako volimo biti tretirani. Mislim da nije pretjerivanje reci da je ogledalo Bosne upravo zena Bosanka i njen status, u Bosanki je buducnost Bosne. Sretan praznik.
to vode odredjene udruge koje izvlace velike novce iz EU fondova, mlate ljudi praznu slamu .. prava zena ..bla bla bla... a ovamo imamo totallni pad nataliteta ... Cast i postovanje zenama i majkama koje imaju djecu i bore se kroz zivot, one nisu tu, nego ce Ojebine okupiti ojebineod zena, ili navuci par dobrih da drece po Gradu ... jesmo dno dna i bagra ....