Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
wc se mora cistiti , a i sank...u čemu je problem?
@fbUser1565988747 Izgleda je gazda sad problem što moronima mora napisati na papir šta treba da rade ono što se, kao što je neko napisao, podrazumijeva.
@fbUser1565988747 De ti mozak navedi u kojoj drzavi na svijetu (naravno osim drzava bise Juge) konobar cisti WC.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
ovo je vama NENORMALNO?Onda sacekajte da vam se djeca otruju kao u Ajdinovicima pa ću vas pitati jel higijena nepotrebna
@ALEX_MANUTD trovanje hranom i nema veze sa higijenom. Nego do skladištenja kvarljivih proizvoda.
Bezze, operes ruke, uzmes drugu krpu i u crmu je problem? Jel to mi svi kuci imamo posebno kihare i posebno cistace i posebno sankere... ili je sve to jedna te ista osoba?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ne mogu da vjerujem koliko ima komentara koji podrzavaju gazdu i radnika nazivaju neradnikom. Ne kazem da nema takvih, ali konobar ne bi trebao raditi sve ovo. Vi biste popili kafu od nekog ko je cistio zapisani wc pa onda vama casu i pribor za jelo? Ja znam da ja ne bih! Gospodin gazda neka unajmi cistacicu za ciscenje wc-a, a ne da mu cisti konobar koji ima doticaj s hranom i picem. To nije normalno!
čistili bi oni sami da je dobra plata ne kenjajte bgt
okad ja vama govorim, gazdi, koji neće ili nemere platiti radnika da more normalno živjeti i obezbjediti ljudske radne uslove, treba zabraniti da zapošljava i ljude i životinje i u zatvor ga oćerati zbog zlostavljanja. ako treba ne mora se raditi, more se jesti s kazana zajedničkog samo i raditi za kazan samo, ali ne gazdinski.
TRAZIT CETE VI RADNIKA STOKO KAPITALISTIČKA...😝😝,AL NACI CETE IH U SVOJOJ KUCI..MOZDA???? NECE VAM NI ONI BITI ROBOVLASNICI
Tako je bilo stalno u privatluku.
Radio sam ovaj posao od 1997 do 2010...sve sto je navedeno na ovome papiru stoji u udzbenicima ugostiteljske skole! ovo je samo namjenjeno n/k radncima koji se danas primaju u ugostiteljstvo, jer neznaju sta im je u opisu posla. Zbog takvih ug.radnika kad narucimo kahvu sa mlijekom prvo cekamo 15-20 minuta pa onda bude jos i crna,casa vode dodje sa ostatkom cijedjenog limuna jer poslije (sapiranja)nije ispolirana! Itd. Pozdravljam vas iz Njemacke sa baustele sa jos dvojicom ugostitelja
Ovo nije nista za cuditi s obzirom (a znam iz licnog iskustva): 1. kolike su ljencuge, neradnici u Mostaru i koliko ima JAVASLUKA i 2. kolika je nas balkanski narod STOKA kad udje u WC! Tesko onom ko mora raditi u ugostiteljskim objektima na ovim prostorima...
Nema plate "guzovace kod privatnika, ne mozemo svi biti na drzavnoj sisi mora i njima neko zaradit platu
Pa ovako je i na zapadu, doduse bolje je placeno.
Dzaba se raspravljate mi smo samo broj poslodavcima, politicarima, doktorima, niko nas ne tretira nazalost kao razumna, ljudksa bica i tu se sva prica zavrsava.
Tražili ste , evo vam ga!
Ne vidim ništa sporno, ovo se podrazumijeva za svaki normalan ugostiteljski objekat
Čuj u Mostaru!!! Pa vi niste normalni , ovako nam je u cijeloj državi ako ne i gore ! 🤦🏻‍♂️ Ovo je dno - dna i još dublje! Većina gazdi je ovakva, nabaci se torbica-pederka i oišu se ovakve poruke a do jučer i oni bili konobari pa sad brzo zaboravili! Mogu ovako jer nema zakona i inspekcija neradi svoj posao!
Idite u Njemacku tamo mozete samo sjediti i nista ne raditi.
Majke mi treba pocet tuc robovlasnike da malo dodu sebi