Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vec se krenulo u realizaciju DVB-T broadcastinga, ali ovdje se problem javlja u neovlaštenom korištenju frekvencijskog opsega, kao i emitovanju i reklamiranju signala RTRS-a koji je digitalizovan u MPEG2 standardu, koji je nekad davno kao prelazno rješenje uzet samo u nekim mnogo razvijenijim zemljama. Taj standard i uređaji koji rade po njemu će biti potpuno neupotrebljivi kada se krene sa DVB-T emitovanjem na MPEG4 standardu, koji je obvezujući. Mislim da je jako neozbiljno (pa čak i lopovski) od RTRS da uopće i ulaže u ovakve stvari, te da očekuje od svojih korisnika da kupuju STB-ove koji neće ništa vrijediti za nekih 20-tak mjeseci.
Mislite, da će te izaći na kraj sa cvveticima........ pa prije se možete dogovoriti sa pečenom ciglom nego sa tim vazduhoprodavačima.... žalosno, ali hebiga.....Dobrodošli u šumsku
Ako su budale platit ce, to automatski znaci priznavanje krivice, ali u ovom slucaju nisu pogrijesili. Strategija je jasna, pa makar to bila TV kuca iz Federacije ili RS-a. Ajde nek mi sada neko objasni, bez obzira ko da je direktor RAK-a, zasto se nije krenulo sa implementacijom DVB-T.a kad su sami donjeli strategiju da sve mora biti gotovo do 31.12.2011 ?! U cemu je ovdje problem ? Nekome se stima licenca za DVB-T ?
Kad bi oni bili civilizovani.......ali to je taj najveci problem s njima:-))
Helsinški komitet za ljudska prava u BiH radi po nalozima SDP-a tako da njihove obavijesti komotno moze Zlatko lagumdzija potpisivati
Poziv neće biti prihvaćen.