Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OPERI ZUBE KAD TI TURIM MAJMUNA NEOBREZAANOG AMELA MUMINOVIC
Nadbiskup dubrovacki Ivan izvestava dubrovacku opstinu o raspravi u vezi mitropolitskih prava protiv barske mitropolije na papskom dvoru. U pismu pominje srpsko kraljevstvo koje je Bosna..\" \"...tria regna, videlicet regnum Zachlomie, regnum Seruilie, quod est Bosgna et regnum Tribunie. Et regnum Zachulmie extenditur vsque ad prouinciam Spalatensem, regnum Seruilie extenditur vsque ad prouinciam Collocensem, regnum Tribunie extenditur vsque ad prouinciam Dirachinam.\" ...Spiridon\'... patriarh\' Sr\'bljem i Primoriju (Patrijarh Spiridon potvrđuje Lazarevu darovnicu manastru u Ždrelu, Peć, 1376-1389) ,..Stefan\' Tv\'rtko..kral\' Sr\'bljem i Bosne..(Kralj Tvrtko potvrđuje prijašnje povlastice Dubrovčanima, 1378) ...Despot\' Stefan\', gospodin\' vsem\' Sr\'bllem i Podunaviju (Darovnica despota Stefana Hilandaru 1405-1427) Spiridon je patrijarh srpski ostali su srpski vladari koji su takodje koristi rec Srbljem.
Nele jesili čuo za ulicu Bosanskih gazija u Beogradu ili Šabana Šaulića u Šapcu.U Mitrovici ima i Prištinska ulica a u Nišu Republike Bugarske.
POVELJA BANA MATEJA NINOSLAVA DUBROVČANIMA IZ 1240. godine U međunarodnom ugovoru o raspodeli nadležnosti u dubrovačko-bosanskim sporovima ban Matej Ninoslav eksplicitno svoje podanike naziva \"Srbljima\" a dubrovcane \"Vlasima\". Za prevaru učinjenu od strane Vlaha Srbinu ugovara se sud bana (bosanskog), a za prevaru Srbina nad Vlahom sud kneza (dubrovačkog). Deo povelje koji to i potvrđuje glasi: \"A se jeste; ako vjeruje Srbljin Vlaha da se pri pred knezem dubrovackim; ako vjeruje Vlah Srbljina, da se pri pred banom, a inomu Vlahu i inomu Srbljinu da ne bude izma.\" Bosanski vladari su sebe nazivali Srbima, kao sto su Srbljem nazivali i svoje stanovnistvo.
prno mahmut, nemreš dahnut
Ma nemamo mi to vise cim ni placati ionako.Tesko nama gradzanima kad nas niko pomoci i olaksati nam nista nece.Jednostavno,ni posla a kako ce onda i para da bude ?
Ovih dana iz JKP.Vodovoda uznemiravaju građane telefonskim pozivima i prijetnjama ,te utjerivaju svoje dugove. Nevjerovatno je da se isplati pojedinaćno zvati svakog dužnika telefonom i trošiti narodne pare. Valjda u ovoj državi postoje zakoni i sudovi. O cijenama vode koju vodovod besplatno eksploatiše i prodaje iako se zna da su sve vode Javna dobra netreba ni razgovarati. U zgradama kolektivnog stanovanja račune šalju ,,od oka\'\' jer nemaju mjeraće potrošnje.Također naplaćuju i 30% od potrošnje vode za odvođenje otpadnih voda kao da ih voze kamionima a ne kanalizacijom koju su izgradili i platili građani, te nekakve takse za vodoprivredu. I pored jasnog zakona da se voda tj. osnovno sredstvo za život građana ne smije nikom uskratiti Vodovod svojim građanima prisilno zatvara vodu naroćito privatnim kućama.Oćito je da kantonalna vlada vrši atak na građane posredstvom svojih kantonalnih preduzeća samo se pitam do kada.Dali neko postoji u državi da zaštiti građane.
U potpunosti podržavam prijedlog SDU, ne iz političkih razloga nego zato što mnogi građani i nemogu plaćati reketirenje kantonalnih javnih preduzeća. Jedino što se ovdje ne spominje su i Toplane koje se isto ponašaju kao i Sarajevogas. Ali riba smrdi od glave tj. iz kantonalnih vlasti i skupštinskih klupa koji uopšte nemaju osjećaja za svoje građane. Isto tako udruženja za zaštitu potrošaća se gotovo nikako ne oglašavaju a dobivaju novac iz buđeta za svoj nerad naroćito gospodin Lakota.Tako se ponaša i kantonalni sud koji je u savezu sa kantonalnim javnim komunalnim preduzećima. Građanima ostaje jedino prinudna neposlušnost.
Pa kada nam srbi zavrnu plin mi cemo opet njih optuzivati.
Prije rata platili tadasnjih 3000 DM da se uvede plin. Ako hoce prisvojiti, nek plate.
Plaćajte stoko i punite džepove Tihiću i Silajdžiću.Džaba je što se normalni ljudi bune i nude prava rješenja kad većina naroda stoke opet glasa za lopove iz SDA i SBiH.Jednostavno ovo je retardiran narod i tu ništa ne pomaže.
I sta kad ne platimo?Ili ti iskljuce ili te tuze.A ko ce onda snositi te troskove?Znamo mi dobro kakve su nam komunalne usluge.Placam odrzavanje 17 KM svaki mjeseec,a da ne govorim sta za to dobijem.Odvoz smeca zalost ziva.Plin poskupi kako njima pase,voda za dva clana svaki mjesec 15 KM.Telekom bolje da ne spominjem jer ozbiljno razmisljam o odjavi.Skoro 20 KM da slusalicu ne podignes.I meni neko da prica o anarhiji i stanju u komunalnoj privredi.Vidim ja to i bez njih.Predizborna kampanja je pocela.Bujrum narode!
Ha, ha... ja cirkusa od partije... Pa za ovakve stvari se krivicno odgovara u normalnim Evropskim zemljama.
Dobra stranka, To je sigurno ideja Hake Zvizdića njihovog kandidata za općinskog načelnika Novo Sarajevo na prošlim izborima.ČOVJEK JE POZNAT U SRARJEVU DA DUGUJE I BOGU I NARODU I NE PLAĆA SVOJE RAČUNE . DAKLE SLIJEDIMO IH ....
Ma boli me gabri, ja ložim.