KO SDU Sarajevo
0

Poziv građanima da ne plate račun za plin

FENA
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske unije BiH Sarajevo (KO SDU) ukazala je danas na "bezakonje i anarhiju u oblasti komunalne privrede" i na sve veće obespravljenosti građana kad su njihova potrošačka prava u pitanju.

Zastupnica u Skupštini KS-a Mirjana Deak je na pres- konferenciji, upriličenoj u simboličnih pet minuta do dvanaest sati ispred Katedrale, pozvala građane Kantona Sarajevo da ne plaćaju račun za plin za mjesec april. Obrazložila je to činjenicom da je taj račun obračunat po nezakonito retroaktivno povećanoj cijeni za 25 posto.

Deak je pozvala građane i na bojkot potipisivanja ugovora sa "Sarajevogasom" koji je ponuđen građanima. Pojašnjeno je da se prema tom ugovoru građani odriču vlasništva nad kompletnim plinskim instalacijama (koje su sami platili) u korist "Sarajevogasa".

"Neposlušnost, neobazrivost, bezosjećajnost odnos je ovog kantona i ove države prema građanima. Smatramo da je vrijeme da građani državi vrate istom mjerom", kazala je Deak.

Ona je pozvala građane da se uključe u akciju KO SDU Sarajevo koju su njihovi aktivisti sinhronizirano provodili na području Kantona Sarajevo, "te tako pomognu toj političkoj partiji da promijeni situaciju u vezi sa Sarajevogasom i BH-Gasom".