{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požari u Mostaru još uvijek bukte

F
31.8.2012. u 20:15
4
4
Požari u Mostaru još uvijek bukte
4
Požari u Mostaru još uvijek bukte
Foto: Arhiv/Klix.ba
"U pojedinim medijima pojavila se vijest da su svi požari u Mostaru ugašeni. Izvinjavamo se ako su naši izvještaji bili neprecizni i naveli na taj krivi zaključak", stoji u saopćenju iz Profesionalne vatrogasne brigade Mostar.
Naime, već više od 10 dana na području grada Mostara aktivna su dva velika požara, koja se ne mogu gasiti kopnenim snagama zbog nepristupačnog i dijelom miniranog trena.

Prvi je požar na lokalitetima Rujište i on se gasi samo kad dođe na područje na kojemu mogu djelovati kopnene snage ili kad dođe do stambenih objekata.

Tako je sinoć i danas Vatrogasna brigada djelovala na Zijemljima, gdje je vatra ugrožavala cijelo naselje. Intrvencijom vatrogasaca uklonjena je opasnost po kuće i saniran je taj dio požarišta.

Očekuje se da bi se noćas zapadni krak ovoga požara mogao spustiti do mjesta Humi i tada će se moći gasiti na tom lokalitetu.

Drugi požar, koji se ne može u cijelosti ugasiti je na lokalitetu Glogovo i on se gasi samo kada dođe do područja koje omogućava gašenje ili do stambenih objekata (grabovica, M17 i sl.).

Druga je grupa požara ona koje Vtrogasna brigada ima svakodnevno i koje uspijeva ugasiti u istom danu. Tako je danas gorjela trava i nisko raslinje u mjestima Busak, Jasenica, Kosor Međine i Rabina. Požar u Rabini još se gasi, a intervencija je počela jutros u 10 sati.

Mostarski vatrogasci i danas su, na traženje kolega iz Jablanice, poslali cisternu s posadom na ispomoć.

Do slanja ovoga izvještaja Profesionalna vatrogasna brigada Mostar imala je u ovome mjesecu 264 intervencije, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: