BiH
0

Intervencije Vatrogasne jedinice Mostar

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Mostar imala je 9 intervencija.

Požar u mjestima Rabina i Žulja (prema Nevesinju) gašen je jučer od jutarnjih sati. Izgorjele su tri štale. Kuće su bile u velikoj opasnosti, ali su obranjene, a gašenje je trajalo do 22.50 sati. Vatrogasci su ponovo intervenirali u Rabini, kada su spašavana ulišta sa pčelama. Intervencija je trajala do 4.25 sati, sve je obranjeno od vatre i požar je ugašen.

Požar u mjestu Kušići, između Ruišta i Zijemalja, je takođe ozbiljno prijetio stambenim objektima. Požar je ugašen i nije bilo štete na objektima.

Požar u Bišću Polju je prijetio gospodarskim objektima. Objekti su obranjeni, a požar je u cijelosti ugašen. Na isto požarište je ponovo poslano vatrogasno vozilo s posadom jer se vatra ponovo aktivirala. Požar je gašen i nije pričinio nikakvu materijalnu štetu.

U Sjevernom logoru i Livču je gorila trava i nisko raslinje i ti požari su ugašeni. U mjestu Gornja Grabovica su bile ugrožene kuće, a intervencijom vatrogasaca one se obranjene.

Na traženje zapovjednika iz Čitluka, od 14.50 do 19.30 vatrogasno vozilo s posadom PVJ pomagalo je u gašenju požara u mjestu Krehin Gradac, saopćeno je iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.