{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požar iz Crne Gore prijeti selima kod Bileće

F
28.8.2012. u 16:56
1
2
Požar iz Crne Gore prijeti selima kod Bileće
1
Požar iz Crne Gore prijeti selima kod Bileće
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na području općine Bileća aktivan je požar na planini Sitnici, dok se vatrena stihija iz pravca Vučjeg dola, na teritoriji Crne Gore, širi prema Baljcima i prijeti da pređe na teritoriju Republike Srpske.
Ponovo je aktivan požar u selu Kačanj prema Mekoj Grudi na području te općine. Vatru gase vatrogasci, pripadnici civilne zaštite i mještani.

Vatra gori i u selu Zasada, a u akciji gašenja učestvuju mještani i dva vatrogasca s jednim vozilom.

Požar koji je izbio oko 13 sati u selu Rogače, na području Nevesinja, prijeti stambenim objektima i u toku je akcija gašenja, potvrđeno je iz Civilne zaštite RS-a.

Na području općine Ljubinje aktivan je požar u reonu Brezovih dola u čijem gašenju učestvuje šest vatrogasaca.

Aktivan je i požar na području Plana dola - Žabica koji gasi pet vatrogasaca s jednim vozilom.

U Gacku je aktivan požar na planini Bjelasnici, dok na području općine Nevesinje gori i na nepristupačnom terenu na planini Crvanj i ne ugrožava naselja. Jedan krak ovog požara prema selu Kovačići je pod kontrolom.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da svakodnevno na područje općine Istočni Mostar vatra prelazi iz pravca Rujišta u Federaciji BiH i stanje na ovom požarištu se prati.

Požari na liniji Grmljani-Sedlari-Poljice-Diklići na području grada Trebinje, kao i na Trebinjskim brdima stavljeni su pod kontrolu.

Na širem području Trebinjskih brda u 18 naleta dejstvovao je helikopter Oružanih snaga BiH u periodu od 06.10 do 10.25 sati.

I dalje je aktivan požar na području Bijele gore gdje vatru gase vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, mještani, te 18 deminera Civilne zaštite iz Trebinja i Pala.

Ponovo je aktivan požar na planini Čemernici na području općine Kneževo, ali je pod kontrolom i nema ugroženog stanovništva ni objekata. Stanje na ovom požarištu prate radnici šumskog gazdinstva.

Aktivan je i požar u kanjonu rijeke Ugar ali je pod kontrolom. Gori nisko rastinje i šikara, vjetar otežava gašenje.

U rejonu Dubrave ulažu se napori da bi se spriječilo širenje vatre prema selu. Trenutno nema ugroženog stanovništva ni objekata. Vatru gasi oko 30 ljudi, vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i mještani.

Na području općine Jezero aktivan je požar u zaseoku Ćumezlije, a stanovništvo i objekti nisu ugroženi. Požarom je zahvaćeno oko 500 kvadratnih metara trave i niskog rastinja.

I na području sela Stjenice u općini Rogatica ponovo je buknuo požar i gori nisko rastinje, a i u selu Zamegresi na području općine Novo Goražde požar je i dalje aktivan ali zbog miniranog i nepristupačnog terena nije moguće njegovo gašenje.

Vatra gori i na području Lokvi i širi se prema repetitoru, a u akciji gašenja učestvuju tri vatrogasca i pet radnika m:tel-a.

I dalje je aktivan požar u rejonu Gostun i širi se prema području općine Čajniče, ali zbog nepristupačnog terena njegovo gašenje nije moguće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: