BiH
180

Povrijeđeni radnik Nevzet Halilović: Tokom dana bih trebao stati na noge

Klix.ba
Predstavnici Općine Centar, koje je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, posjetili su danas teško povrijeđenog radnika Nevzeta Halilovića, koji se liječi na Odjelu intenzivne njege na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a.

Kako je javnosti poznato, nakon obrušavanja skele na objektu u izgradnji na uglu ulica Kotromanića i Hiseta, na području općine Centar, smrtno su stradali radnici Enes i Razim Halilović iz Tešnja, dok je Nevzet Halilović zadobio teške tjelesne povrede.

Predsjedavajući Ajnadžić je prilikom ove posjete uručio povrijeđenom Nevzetu 1.000 KM kao jednokratnu pomoć Općine Centar. Odluku o dodjelu novčane pomoći Nevzetu, kao i porodicama poginulih radnika Enesa i Razima Halilovića donijelo je Općinsko vijeće Centar.

"Želimo našem Nevzetu da što prije ozdravi i vrati se svojim redovnim poslovima. Današnja posjeta je gest dobre volje, razumijevanja i solidarnosti koju u teškim situacijama iskazuje Općinsko vijeće i načelnik Dževad Bećirević. Prva smo delegacija koja je u ime državnog organa obišla povrijeđenog Halilovića. Želimo da nadležni sud i tužilaštvo utvrde odgovornost za ovaj tragičan događaj u ulici Hiseta", kazao je Ajnadžić.

Nevzet Halilović, koji je zadobio povrede kičme i grudnog koša, zahvalio se na posjeti i kazao je da se osjeća bolje. Informaciju o uspješnom oporavku povrijeđenog radnika potvrdio je i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, šef Klinike za ortopediju KCUS-a.

"Konzilij ljekara je odlučio da nije potrebna operacija za moj oporavak. Planirano je da tokom dana pokušam stati na noge. Zahvaljujem na pažnji koju ste mi ukazali, a posebno mi je drago što me posjetio Nedžad Ajnadžić, koji je tokom proteklog rata bio moj komandant divizije u Tešnju", rekao je Halilović.

Na kraju posjete Ajnadžić je ponudio Nevzetu pomoć u vezi odlaska na rehabilitaciju u neku od ljekovitih banja te najavio da delegacija Općine Centar planira obići porodice poginulih radnika u Tešnju.

Današnju posjetu Ajnadžić je obavio sa općinskim vijećnicima Zorom Ostojić i Suvadom Kerlom te pomoćnikom načelnika Općine Centar za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmom Babićem.