Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa nemoj je ni uzimati onda kad je dobijemo. Imam nekakav osjecaj da ces i ti mahati elektronskom kad je dobijemo. I neka si ti sve super, odlican, divan, sjajan, jako sposoban itd itd. Hajd poklopi se usima i idi na spavanje
I ja sam student! Roditelji rade u zdravstvu (ne bojte se, nisu doktori). I svi znate kakve su plate u zdravstvu, ali sam potpuno protiv toga, da mi studenti dobijemo besplatne karte! Ko smo to mi? Ajd reci te mi, molim vas... Pojedini se kriju iza penzionera, pa kako Vas nije sram! Jos malo, pa ce reci, dajte nam Škode, i invalidi su ih dobili. Sram neka Vas bude. Vama je i predobro, inace bi ovu gamad na vlasti trebali skinuti ima vec 15 godina. Vi, i vojni veterani! Medjutim, ovdje napadate druge sto Vas ne podrzavaju a sami ste vec skoro dvije decenije samostalnosti tako nesposobni, da to covjek ne vjeruje. Koliko kukate, ja ne mogu skontati, kako sam ja to mogao svih ovih godina ici vani na razmjenu studenata, vidjeti kako vani studenti rjesavaju svoje probleme, a imaju X puta bolje uslove od vasih. I jos uvijek se bore, zele jos toga! A vi, pa vi ste penzioneri, vojni invalidi i veterani ove drzave. Nikakva buducnost nije u vama, poguzije jedne lijene!!
Ja sam student i slazem se da bi trebali popaliti nesto da nas primijete /prepadnu se /shvate nas ozbiljno..Nazalost samo tako se moze u ovoj drzavi. A vjerujem i da ce do toga doci ,ako ne postignemo nista normalnim putem.
jah eto, nije bilo u tvoje vrijeme pa ne treba ni sad... valjda treba da se okrecemo prema naprijed i ugledamo na bolje od sebe, a ne da se vodimo prema onom sto je bilo prije 100 godina... ZLO I NAOPAKO. sto se tice besplatnih karti, ja sam za par mjeseci gotova sa studijem i nece me zakacit, osim toga uskoro se selim van BiH, ali podrzavam 100%, doci cu na proteste, i ima da ih dobijemo! a nakon karti ostalo. studenti su ogromna kriticna masa, samo da se organizujemo i budemo ujedinjeni, nema toga sto bi ijedan politicar smio da nam odbije! za bolju BiH! i za nasu djecu sutra!
pa kad su to studenti kupovali karte haj ne serite
ja studenata i govana, pa ne radi se to tako djeco draga... satro, dali im rok, pa koliko vas ima mogli ste fino popaliti jedno 20 auta ispred SDA i Kantona pa da vidis kako se stampaju karte, nista dok stoku po dzepu ne udaris, oni za dogovor ne znaju, samo sakom u glavu
I moje dijete je student,ali zaista,ni u ona nasa dobra vremena,karte nisu bile ni jeftine ni besplatne,pa ni za studente
BESPLATNE KARE N E MOGU VIŠE DOBITI NI STUDENTICE.
Jadni smo mi studenti s ovakvim narodom i \"gradjanstvom\" Pola vas ovdje sto nam nabijate na nos vjerujem da ste zaposleni i da imate solidne plate i fino placate kupon od 45-50 km mjesecno Mi kojii ucimo da bi stekli diplomu i s njom sutra zaradjivali moramo da placamo za kupon cak 33 km svaki mjesec: 12 mjeseci=400 km E sad vi meni recite odakle da mi tako lako skupimo ovoliko novca i dajemo za karte Kako vas nije sramota da nas napadate kad smo mi sami buducnost ove zemlje,barim bi tako trebalo biti Ali kako mi se cini cim nam se ukinu vize minimalno 50.000 mladih ode iz BiH i traziti negdje srecu i hajra u svijetu,jer ovdje osim sekiracije i gubitka zivaca neces dobiti Dabogda za 10 godina ovo postala zemlja staraca i penzionera pa se vozili dan noc djabaluka u \"luksuznim\" Ceskim tramvajima i IKAR-arskim busevima Bitno je da znate sutiti sto vas politicari kradu i lazu vec 30 god. ali nek znate se protiviti zelji studenata BANDO JEDNA SRAM NEK VAS BUDE!!
samo naprijed studenti! Na mladima svijet ostaje...
Izboricemo se mi I ZA biblioteke, I ZA karte , I ZA bolje uslove(tj da imaju sta jesti) u studentskim domovima I ZA laboratorije ...I ZA SVE sto nam pripada! With or without you ! Svaka cast ovom starijem gradjaninu koji je dao podrsku mladima, takvih nam treba. Respect! p.s. znam jos 3 zlatnih studenata - 10.0 prosjek (PMF) te ekonomija ,koji se vec pakuju za New York, Ljubljanu i nesto trece...strajkuju zajedno s nama ,jer ni njima niko nije olaksao dane studiranja i ne zele da se to ikome ponovi. Apsolutno me ne cudi sto odlaze.
upravo tako...vidimo se na protestima
KO VAS J.BE??? mi smo dovoljno pametni i uporni i boricemo se sami!!! SVI STUDENTI ZAJEDNO A MNOGO NAS JE!!!
Odličan prijedlog! Mi kad budemo nabavljali karte, ponesemo sa sobom dokumente sa prosjekom ocjena. Pa onda neka nas razdvajaju na studente koji imaju prosjek ispod 8,5 i one iznad... Eh, ovi sa prosjekom ispod minimuma neka se snalaze, a ovi neka se guraju u jutarnjim gužvama..... Zaključak: O čemu ti? Eto, ti si bila student, svaka ti čast na svemu tome, ali zar ne bi ti sama sebi i sebi sličnim olakšala? On i ako nije uzoran student, plaća i školarinu, i polaže ispite, itd itd. Ako i ne polaže, znači obnovit će, ponovo platiti, ili odustati od studija... Stipendija što se tiče, rodicu odbili zato što nije pokrivena. Brucoš, sa 5,0 završila srednju. Na drugom mjestu je odbili zato što nije šehidsko dijete. Dovoljno smo demoralisani. Ne moraju nas i naši sugrađani još više razočarati i u sistem i u državu. A mi ćemo se izboriti za ovo.
Jadni li su nasi studenti kad se pokrenu i organizuju demonstracije zbog pisljivih karata. Eto, sve nam je dobro osim karata. Kakav volej u mozak. Bljak!