BiH
2

Povlači se voda sa poplavljenih područja u Brčkom

SRNA
Foto: Arhiv/EPA
Foto: Arhiv/EPA
U distriktu Brčko voda se povlači sa poplavljenih područja, a nivo Save opao je za oko 25 centimetara u odnosu na prethodni dan, rekao je danas gradonačenik Brčkog Anto Domić po završetku vanredne sjednice Vlade distrikta.

Domić je rekao novinarima da je juče najavljeno postavljanje pontonskog mosta preko rijeke Tinje na magistralnom putu u pravcu Lončara odgođeno zbog tehničkih problema.

On je ukazao da se pranje i dezinfekcija asfalnih puteva i zemljišta gdje se voda povukla mora obavljati ažurnije nego što se to čini ovih dana.

Šefa Inspektorata Brčko distrikta Senada Garić rekla je da je na području Vučilovca i Krepišća pod vodom ostalo mnogo uginule stoke, ukupne težine oko deset tona.

"To predstavlja najveći problem, jer su leševi uginulih životinja u fazi raspadanja", upozorila je Garić.

Šef vladinog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić rekla je da je higijensko-epidemiološka situacija na području distrikta stabilna i pod stalnom kontrolom nadležnih službi.

Članovi brčanske Vlade upoznati su da je za evakuisane mještane Vučilovca, Krepšića i ostalih poplavljenih sela, koji su proteklih dana bili smješteni u sportskoj sali Gimnazije "Vaso Pelagić", osposobljeno još sedam stanova u vlasništvu distrikta.

Po okončanju vanredne sjednice, brčanska Vlada danas je nastavila radovnu sjednicu, na kojoj je usvojen izvještaj o radu Zdravstvenog centra Brčko od 1. jula do 31. decembra 2013. godine, kao Pravilnik o načinima i uslovima dodjele i korišćenja sredstava podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji.