BiH
1

Brčko: Poplavama ugroženo skoro 300 domaćinstava

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Skoro 300 domaćinstava u južnom i zapadnom dijelu Brčko distrikta, odnosno u slivovima rijeka Tinje i Brke, ugroženo je od poplava koje su ponovo aktivirane kišom koja od sinoć neprestano pada, konstatovano je na vanrednoj sjednici brčanske Vlade.

Šef vladinog Odjeljenja za javnu sigurnost Uroš Vojnović rekao je novinarima nakon sjednice da je nekoliko putnih komunikacija kroz sela presječeno vodom, ali da je uglavnom riječ o saobraćajnicama nižeg ranga, dok su glavni pravci za sada prohodni.

"Ekipe Civilne zaštite i Crvenog krsta su od jutros na terenu, gdje pomažu mještanima ugroženih zaselaka, voda za piće se cisternama redovno dostavlja na to područje, kao i hrana, a najuogrženije porodice bit će evakuisane i već im je soiguran smještaj u Omladinskom centru u Brčkom", rekao je Vojnović.

Gradonačelnik Anto Domić naložio je šefovima resornih vladinih odjeljenja i direktorima javnih preduzeća "Komunalno Brčko" i "Putevi" da prate stanje na terenu, a ukoliko bude potrebno - da se angažuje i privatna operativa.

Vlada će u nastavku vanredne sjednice sutra ujutro razmotriti eventualnu promjenu stanja na terenu tokom noći, pa će u skladu s tim naložiti preduzimanje adekvatnih mjera.

Ukoliko se stanje dodatno pogorša, s obzirom da su nivo Tinje i Save u porastu, nije isključeno ni proglašenje vanrednih mjera odbrane od poplava.