Komentari (425)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kemal,Muhamed,Mehmed,Azra.... sve sama imena Bosasnkih vladara,kraljeva u vazala!!!!! Jedina nacija koja se kune svoju povijest, a svrsaje na agresore!!!!!je li dovoljno ista reci??? ima li vece LICIMJERNOSTI NA OVOM DUNJALUKU?????????????????????????????????
Aha , a hocemol malo otici u 8 9 10 11 ti vijek ? Dali su danasnji katolici imali imena tipa Stjepan , Ilija , Jovan itd ? Dali vi imate pravo da se zovete hrvatima ili srbma , ako govorite da vase nacije i narodi postoje po 2 hiljade godina i vise a krscanstvo ste primili prije hiljadu ?
@Vlahistan sta pricas ti????????????haloo moroncino!!!kad shvatis da je ISlam najnovija religija,bice ti puno lakse!!! Znam ja,ali znas li ti????' bili Bogomili,ako znas sta je to??' e sad ajmo ovo...ko je dao ime tim Bogumilima???? ili oni sa neba pali...i oni su sine dosli ovdje i tako to krece....pa onda Krcanstvo. MOras znati da je tad bilo 99% nepismenih!! I ne bitno,niko ne govori da su hrvati katolici bili prvi na balkanu...ali prijatelju neke stvari moras znati!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
NIKAD ALI NIKAD NECETE VIDJETI TEXST POVELJE NA KLIXU!!!!A ZASTO?? PA JER POCINJE KAKO POCINJE!Nacija je tada isla sa vjerom,a ko tvrdi da Bosna nije imala veze sa Hrvatskom neka se odmah ubije sam. A sto se tice bosnjine licimjernosti,,,,, dovoljno je vidjeti samo imena....kemal,Alija,Muhamed.Mehmed....,... ali to su sve sama Bosanska imena,stara tradicionalna,a još su i liljane uzeli . ahahahahahah STA JE RECI???? A Sta???' evo neka mi neko objasni???
829. GODIŠNJICA Povelja Kulina bana je potvrda da je Bosna postojala, danas postoji i postojaće još dugo, dugo, na veliku ŽALOST fašista iz susjedstva i komšiluka!
u IME OCA I SINA I DUHA SVETOG!!!!JA, kuLIN BAN..... A NE JAAA MUHAMED, A NE JA kEMAL, A NEEE JA MEHMED.!!isto tako ja koliko znam hrvaTSKa se spominje prije Bosne....evo pokazite mi da nije tako!!!ISTO TAKO HRAVSKA SE SASTOJLA OD DALMACIJE I ZALEĐA...DALMACIJA JE GDJE JE I SAD,A STA MISLITE GDJE JE ZALEĐE????? U NJEMACKOJ MOZDA!!!
@SVIsMou5deka Da tacno u ime oca , i sta ? Kako su prototip hrvati srbi pocinjali pricati i pisati povelje , ako su tek oko 11tog vjeka vecinom prihvatili krsanstvo a po vama postoje 2 3 pa nekih pricaju cak i o 5 hiljada godina ? Kulin nije manje moj , samo zato jee vjerovao u drugog boga .
..... a di su tek turski nazivi za gradove poput svih turskih Vakufa, Avlija i ostalih govana....zasto vam nije u interesu da vratite stare nazive Bosne Srebrene Uskoplje, Zavrsje, Soli, Klis, Pliva....kad vam je vec toliko stalo da vratite poslije 500 godina naciju "Bosnjak"??? Ooooj Tuuuurcciiiii!!!!!!!
@Administracija zato pusite nesto drugo
@Aoin boli istaina?? placete lafo za bosnom srebrenom,lafo ljiljane uzeli, a svrsa.vate na svoje agresore!!!slabo vam se koje dijete zove Tvrtko,Katarina, Doreoteja, Mladen,Stjepan..... sve samo osvajči veziri i paše. i O cemu vi prcate licimjeri??????
Zasto su bosnjacke jedinice u proslom ratu imale naziv Gazije, Hamze, El Mudzahedin ili Isa Beg Isakovic, slavite covjeka koji je rusio bosansku kraljevinu prije vise od 500 godina, koja ironija a gle postrojbi HVO-a kralj Tomislav, kralj Stjepan Tomasevic, kralj Tvrtko, bojna Hrvoje Vukcic Hrvatinic.....
@Administracija oni su presudjeni genocidasi a sto se tice saradnje sa okupatorom oni su saradjivali sa svim okupatorima koji su bili kao sto i danas saradjuju sa okupatorom iz komsiluka. Kvislinska svijest se tesko iskorjeni i oni su zivi primjer toga.
ZrinkoNeretva - znaš li ti " čovjeće" gdje si šupalj?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"Starobosanski narodni jezik", ludilo brale, toga se ni Tunja nije dosetio!
ne znam ko ti je taj ali ludilo je sa one strane Drine uvjek bilo, prostor na kojem zivi pleme koje je mentalno u 14-stom vijeku i mitologiju smatra za istoriju.
@pro et contra Tunja vas izmislio 1993. godine u podrumu Holliday Inn-a!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U krštenoj Srbiji su naseljeni gradovi Destinikon, Tzernabouskei, Meguretous, Dresneik, Lesnek, Salenes, a u zemlji Bosni Katera i Desnek. Ukoliko vaš mozak ne može da to svari, Bosna je dio Srbije u X veku, a vi pričate da imate najstariji papir..i to nekakav trgovački ugovor... koji usput nije iz vaše dvorske kancelarije već iz dubrovačke...jadni ste fekalistanci
@TesIaMilankovicPupin pravoslavni kršćanin 1/1, zato ih je papa gonio...
@Germanac bogumili = muslimani
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
heheheh mangupi balijanderski, jeste li čitali ovo:
Jao, vidi malih plavušana. Braco bosanska UVRSTITE SE U REDOVE DOBROVOLJAČKIH ϟϟ POSTROJBI
Drzave i njihove granice su promjenjiva kategorija a ne trajna kategorija , ukoliko se promatra vremensko razdoblje samo u zadnjih 500 godina su se više puta mjenjale granice u Europi, s toga je očekivati da ce opet u buducnosti.
Kao sto sam vec rekao a evo da ponovim za neznalice: Hrvati su na ovim prostorima doselili prije i imali svoju drzavu nego Srbi i prije su pokrsteni od Srba, kao godina doseljenje Hrvata na Jadran spominje se 614. godine!!
.....I to nisu Hrvati izmislili vec tako je pisao bizantski car Konstantin VII, koji je napisao kako je car Heraklije godine 614 plemenu HRVATA (tako ih naziva Konstantin) dozvolio da se tu naseli!!
Kada je vladao Tomislav (910 - 928) Hrvati su vec 300 godina bili i Hrvati i katolici a Srbi jos nisu imali drzavu vec su zivjeli pod Bugarima, pa ti sad dokazi tko je od koga nastao moj PRAVOSLAVNI POPE!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nevjerovatno licemerje od strane Bošnjaka se nastavlja. Prozivaju Hrvate u BiH da su ustaše a oni odaju priznanje čovjeku koji je pjevao javno ustaške pjesme, rekao da je Hrvatska pobjedila 10.04.1941 i da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem nije bilo egzekucija. Navedeno potvrduju video snimke sa dotičnim. Pa tko je ovdje lud????
@mijat0 čuj, pa to su mujice poturice, okreću se kako vjetar puše!!!
mijat0 O cemu ti? Sta sad Jasenovac na obraz Bosnjaka? Hahahah, ne mozete se toga oprati, ustasluka i tacka...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Najstarija drzava na Balkanu, od koje su nastale susjedne drzave, a tokmaci koji prodase naciju Bosnjacku za veceru danas masu tudjim zastavama. Servski vlah Garasanin to i napisao u nacertaniju. Hvala Bogu pa se Bosnjaci 'poturcise' inace se ne bi znalo za najstariju i najponosniju naciju na Balkanu.
@BHRE hahhahahahahahaah 😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😿
otkud ljigo duvnjak sa gigantom mesicem?
Primili islam da lakse zive, da dobiju povlastice od okupatora. Jel treba jos nesto reci o karakteru tih ljudi. I njihovi danasnji potomci su isti, prevarice te za fildzan kafe. Samo se pravi ljudi nisu odrekli svog imena i vjere zbog licne koristi
šta ti balo usranih gaća znaš iz kojeg razloga je ko primio islam? islam je izrazito protiv licemjerstva, islamu i muslimanima ne trebaju licemjeri pa prema tome Turci nisu ni nastojali ljude uvesti u islam nekim pritiscima, obećanjima ili povlasticama, kao što je slučaj u krstaša. ko hoće primi islam, bude musliman, za svoje dobro, ko neće plati porez-džizju i mirna Bosna.
uz to, ko primi islam imao je obavezu da ide i ratovat, e sad mi reci što bi neko iz koristoljublja primao vjeru koja te obavezuje da onda kasnije imaš obavezu ići u rat gdje možeš ostati invalid ili poginut???
PRIKAŽI ODGOVORE (1)