|

Povećan broj napada na policijske službenike u RS-u

Povećan broj napada na policijske službenike u RS-u
12
F
FENA
10.6.2019. u 10:26
18
komentara
12

dijeljenja
Povećan broj napada na policijske službenike u RS-u Foto: H. M./Klix.ba
U bh. entitetu Republika Srpska su u 2018. godini evidentirana 53 napada na policijske službenike, 18 više u odnosu na 2017. godinu, u kojima je jedan policijski službenik teže i 50 lakše povrijeđeno.
Najviše napada bilo je prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira (13), a najčešće mjesto napada su bili trgovi i ulice (u 53,8 posto slučaja), podaci su MUPRS-a.

Po starosnoj strukturi, najbrojniji napadači su osobe od 18 do 30 godina (53,7 posto).

U periodu januar – april 2019. godine evidentirano je 15 napada na policijske službenike (za jedan napad više u odnosu na isti period 2018. godine) u kojima je jedan policajac smrtno stradao i 15 zadobilo lake tjelesne povrede.

Zadnji slučaj napada na pripadnika MUPRS-a dogodio se u Milićima, gdje je lišeno slobode osobu inicijala B.S. (1960.) iz te općine.

Nakon prijave da narušava javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Milićima, B.S. je uputio prijetnje, ispoljavajući agresivno ponašanje i prema policijskim službenicima.

"Prilikom lišenja slobode i preduzimanja svih zakonskih radnji, osoba B.S. je fizički napalo jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede", saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik

U toku proteklih pet mjeseci ove godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala jedan slučaj napada na službenu osobu u vršenju službene dužnosti te osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijce i pozivaju građane da se uzdrže od takvog ili sličnog ponašanja.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...