{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potrebno intenziviranje saradnje BiH i Ruske Federacije

S
25.6.2010. u 14:52
0
1
Potrebno intenziviranje saradnje BiH i Ruske Federacije
0
Potrebno intenziviranje saradnje BiH i Ruske Federacije
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se u petak u Sarajevu sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Vladimirom Titovom.
Na sastanku je razgovarano o političkoj i općoj situaciji u Bosni i Hercegovini u kontekstu dolazećih izbora i dinamici progresa evropskih i NATO integracija.

Razgovarano je i o saradnji u Vijeću sigurnosti UN-a i uzajamnoj podršci kandidata dviju zemalja u međunarodnim tijelima. Izraženo je obostrano zadovoljstvo do sada potpisanim sporazumima između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, te dodatno potvrđeno nastojanje i potreba da se bilateralni odnosi nadalje razvijaju novim sporazumima i saradnjom na ekonomskom, političkom i kulturnom polju.

Ministar Alkalaj je istakao važnost podrške Ruske Federacije Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU, kao i potrebu intenziviranja ekonomske saradnje i posjeta na visokom nivou. U tom kontekst, zamjenik ministra Titov je izjavio da Ruska Federacija želi plasirati svoje investicije ne samo u jednom regionu BiH već na njenoj cjelokupnoj teritoriji.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Titov je izrazio podršku nastojanju Bosne i Hercegovine da postane članicom Evropske unije, te ovom prilikom pozvao ministra Alkalaja da uskoro posjeti Rusku Federaciju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: