BiH
1

Potraga za Sulejmanom Redžićem se nastavlja na Trebeviću

FENA
Sulejman Redžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Redžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je prošle sedmice potraga za nestalim profesorom Sulejmanom Redžićem provedena na području sarajevske općine Stari Grad danas se nastavlja na Trebeviću, rekao je za Agenciju FENA portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

U današnju potragu, kaže, bit će uključena Jedinica za specijalističku podršku MUP-a KS, pripadnici Prve policijske uprave i rendžeri Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Direktor KJU Zaštićena prirodna područja Osman Delić kazao je Feni da su se rendžeri samoinicijativno uključili u potragu za profesorom Redžićem, a koje je MUPKS danas angažovao.

Gorska služba spašavanja za danas, kako kaže načelnik Adnan Podžo, nije dobila nikakve upute od pripadnika MUP-a KS.

Međutim, Podžo je naglasio da će u okviru redovnih aktivnosti članovi Gorske službe spašavanja u narednih pet dana dežurati na Bjelašnici, kada sankama planiraju pretražiti područje oko Velikog polja i puteva prema Javorniku.

Akademik prof.dr. Sulejman Redžić nestao je 7. januara.

Profesor Redžić je šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje vodi i Centar za ekologiju i prirodne resurse i predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99".