Izgradnja kružnog toka
0

Potpuna obustava saobraćaja od Lukavice ka Nedžarićima

Sarajevo-x.com
Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na Lukavičkoj cesti od srijede 5. oktobra do 25. oktobra potpuno će biti obustavljen saobraćaj na dijelu ceste od Lukavice prema Nedžarićima, preciznije od raskrsnice ulice Lukavička cesta sa "G" transverzalom do benzinske pumpe "Imzit".

U vrijeme potpune obustave saobraćaja, a prema preporuci Ministarstva saobraćaja KS, na raskrsnici Lukavička cesta i "G" transverzala, na dijelu ceste od Nedžarića prema Bulevaru Mimar Sinana, bit će uspostavljen dvosmjerni saobraćaj, gdje će se privremeno proširiti saobraćajnica radi omogućavanja neometanog dvosmjernog režima saobraćaja.

Ministarstvo saobraćaja predlaže građanima Sarajeva sljedeće alternativne pravce: Bulevar Mimar Sinana - Braće Mulića - Kurta Schorka – Aleja Bosne Srebrene i obrnuto, te Grada Bakua – Bulevar Mimar Sinana – Braće Mulića – Kurta Schorka i obrnuto.

Radove na izgradni kružnog toka izvodit će uposlenici građevinskog preduzeća "EURO-ASFALT" d.o.o.

Mjesto izgradnje bit će posebno označeno propisanom saobraćajnom opremom, dok će u noćnim satima biti postavljena i trepćeća signalizacija. Izmjena režima saobraćaja provodit će se u saradnji sa uposlenicima MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Iz GRAS-a je saopćeno da će autobuska linija broj 31e Dobrinja - Vijećnica saobraćati ustaljenom trasom do raskrsnice sa Lukavičkom cestom, te će skretanjem desno nastavljati kretanje trolejbuskom trasom do okretnice Dobrinja i obrnuto.

Autobuska linija broj 31 Nedžarići - Dobrinja u povratku iz smjera Dobrinje će saobraćati trolejbuskom trasom do raskrsnice sa Lukavičkom cestom, te dalje nastavlja saobraćati ustaljenom trasom.

Na trolejbuskim linijama 103,107 i 108, može doći do kratkotrajnih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta i nemogućnosti poštivanja reda vožnje zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka, saopćeno je iz GRAS-a.