Izgradnja kružnog toka
0

Potpuna obustava saobraćaja na Lukavičkoj cesti na Dobrinji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na Lukavičkoj cesti na Dobrinji, od 5. do 25. oktobra doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu ceste od Lukavice prema Nedžarićima, preciznije od raskrsnice ulice Lukavička cesta s "G" transverzalom do benzinske pumpe "Imzit", saopćeno je danas iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

U vrijeme potpune obustave saobraćaja, a prema preporuci Ministarstva, na raskrsnici Lukavička cesta i "G" transverzala na dijelu ceste od Nedžarića prema Bulevaru Mimar Sinana bit će uspostavljen dvosmjerni saobraćaj, gdje će se privremeno proširiti saobraćajnica radi omogućavanja neometanog dvosmjernog režima saobraćaja.

Kao alternativni pravci predloženi su Bulevar Mimar Sinana - Braće Mulića - Kurta Schorka - Aleja Bosne Srebrene i obrnuto, te Grada Bakua - Bulevar Mimar Sinana - Braće Mulića - Kurta Schorka i obrnuto.

Radove na izgradni kružnog toka izvodit će uposlenici građevinskog preduzeća "EURO-ASFALT" d.o.o., a mjesto izgradnje bit će posebno označeno propisanom saobraćajnom opremom, dok će u noćnim satima biti postavljena i trepteća signalizacija.

Izmjena režima saobraćaja provodit će se u saradnji s uposlenicima MUP-a Kantona Sarajevo.