Za učenike osnovnih škola
7

Potpredsjednik FBiH Pudarić finansira projekt "Dan radosti"

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić u sklopu svojih aktivnosti koje su posvećene djeci i mladima u FBiH finansira projekt "Dan radosti".

Cilj projekta koji se realizuje i uz pomoć Centra za sport i rekreaciju Sarajevo jest da se djeci iz područnih osnovnih škola, učenicima prvih i drugih razreda omogući jednodnevni izlet u Sarajevo.

U sklopu posjete Sarajevu djeca obiđu Baščaršiju, ručaju u jednoj od poznatih sarajevskih ćevabdžinica, provozaju se tramvajem koji se posebno iznajmi za njih i vrhunac posjete je odlazak u najsavremenije kino gdje će pogledati animirani film, prilagođen njihovom uzrastu u 3D tehnologiji.

Program za 2. februar 2013. posvećen je učenicima područnih škola iz Kladanja, Olova i Vareša. Za školarce iz Tareva, Brlošaka, Crijevčića, Gojakovića, Bratejevića, Tuholja, Stariča, Olovskih Luka, Dugandžića, Kruševa, Musića, Careve Ćuprije, Jelašaka, Kamenskog, Čuništa, Milankovića i Vijake bit će ovo nezaboravan dan. Očekuje se dolazak oko 210 djece zajedno s učiteljima, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

Izjave za medije predviđene su danas u 12.30 sati ispred Cinema city.