|

Potpredsjednik FBiH Pudarić finansira projekt "Dan radosti"

Potpredsjednik FBiH Pudarić finansira projekt "Dan radosti"
7
F
FENA
2.2.2013. u 09:19
9
komentara
7

dijeljenja
Potpredsjednik FBiH Pudarić finansira projekt "Dan radosti" Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić u sklopu svojih aktivnosti koje su posvećene djeci i mladima u FBiH finansira projekt "Dan radosti".
Cilj projekta koji se realizuje i uz pomoć Centra za sport i rekreaciju Sarajevo jest da se djeci iz područnih osnovnih škola, učenicima prvih i drugih razreda omogući jednodnevni izlet u Sarajevo.

U sklopu posjete Sarajevu djeca obiđu Baščaršiju, ručaju u jednoj od poznatih sarajevskih ćevabdžinica, provozaju se tramvajem koji se posebno iznajmi za njih i vrhunac posjete je odlazak u najsavremenije kino gdje će pogledati animirani film, prilagođen njihovom uzrastu u 3D tehnologiji.

Program za 2. februar 2013. posvećen je učenicima područnih škola iz Kladanja, Olova i Vareša. Za školarce iz Tareva, Brlošaka, Crijevčića, Gojakovića, Bratejevića, Tuholja, Stariča, Olovskih Luka, Dugandžića, Kruševa, Musića, Careve Ćuprije, Jelašaka, Kamenskog, Čuništa, Milankovića i Vijake bit će ovo nezaboravan dan. Očekuje se dolazak oko 210 djece zajedno s učiteljima, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

Izjave za medije predviđene su danas u 12.30 sati ispred Cinema city.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...