Krajnje vrijeme
0

Potpisan sporazum za uređenje šetnice i popločavanje Bulevara branilaca Dobrinje

Klix.ba
Kenan Bukva, šef Odsjeka za komunalne poslove i saobraćajnu infrastrukturu Općine Novi Grad Sarajevo i Maja Bralović - Smith, direktorica građevinske firme "Mibral" potpisali su danas okvirni sporazum za izvođenje radova na uređenju šetnice i popločanju Bulevara branilaca Dobrinje.

U proteklom periodu uređeno je, kako je to saopćeno iz Općine Novi Grad, oko 760 metara bulevara. Kako bi se spriječilo oštećivanje pločnika, postavljene su i fizičke prepreke u cilju onemogućavanja kretanja motornih vozila duž bulevara, od ulice Lava Tolstoja do ulice Senada Poturka Senčija.

"U zatvorenom dijelu slijedi rekonstukcija šetnice, u prvoj fazi planirano je 240 metara novog poplačanja, a zatim i nastavak izgradnje denivelisane žardinjere sa odmaralištima u dužini od 120 metara čime će biti finalizirano uređenje šetnice na Dobrinji", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Za navedene radove je, kako je to saopćeno, iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno oko 326 hiljada KM.

"Općina je u prethodnim godinama izdvojila značajna sredstva za uređenje centralne šetnice na Dobrinji. Uređen je centralni zeleni pojas u smislu izgradnje žardinjere, odmarališta i parkovskog mobilijara", izjavio je Bukva, napominjući da će se i u narednom periodu kontinuirano raditi na uređenju i izgradnji bulevara i šetnica na području Novog Grada.

Dodao je da je planirano da se uz sami Bulevar izgradi i centralni trg koji će biti mjesto okupljanja i kulturnih dešavanja u ovom dijelu općine Novi Grad, gdje će se moći održavati muzičke manifestacije, koncerti na otvorenom, te sajamski sadržaji. Jedan od krucijalnih projekata jeste i uređenje šetnice uz rijeku Dobrinjku, sa svim resursima za odmaranje, sport i rekreaciju.

Direktorica Bralović - Smith istakla je da će radove početi čim se izvrše neophodne pripreme na terenu, te da će biti završeni kvalitetno i u predviđenom roku.