{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Memorandum o razumijevanju Grada Haag i KS

F
30.8.2012. u 17:31
0
0
Potpisan Memorandum o razumijevanju Grada Haag i KS
0
Potpisan Memorandum o razumijevanju Grada Haag i KS
Memorandum o razumijevanju između Grada Haaga, Ministarstva za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice KS, Grada Sarajeva i Sarajevske regionalne razvojne agencije potpisala je danas resorna ministrica Zilha Ademaj sa zamjenikom gradonačelnika Haaga Henkom Koolom i direktorom SERDA-e Šefkijom Okerićem.
Potpisivanjem memoranduma uspostavlja se osnova za razvoj međuinstitucionalne saradnje u izradi i realizaciji projekata iz različitih oblasti društvenog života posebno socijalne politike, te rada i zapošljavanja u Kantonu Sarajevo.

"U Kantonu Sarajevo je, nažalost, veliki broj nezaposlenih i socijalno ugroženih, te se nadamo da ćemo i kroz ovu saradnju i preuzimanje najboljih praksi iz grada Haaga i EU osigurati bolje uvjete za zapošljavanje, te kvalitetniji život ovih kategorija stanovništva", izjavila je Ademaj.

Neke od narednih planiranih aktivnosti su organiziranje treninga i edukacija za nezaposlene s ciljem njihove prekvalifikacije za poslove koji su traženi na tržištu rada.

Također je obećana podrška grada Haaga u modernizaciji informatizacijskog sistema za pružanje socijalnih usluga u Kantonu Sarajevo, kao i u stručnim edukacijama socijalnih radnika.

Zamjenik gradonačelnika Kool naveo je da Haag ima svega sedam posto nezaposlenog stanovništva, te ocijenio da bi pozitivna iskustva stečena kroz implementaciju projekata osposobljavanja i vraćanja na tržište rada nezaposlenih u ovom gradu mogla biti uspješno primjenjena i u Kantonu Sarajevo.

Memorandum o razumijevanju potpisao je danas i gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, čime je Grad Sarajevo postao članica Mreže evropskih gradova "Eurocities", saopćeno je iz Press službe KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: