{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potekla voda iz hair česme za Ljute Krajišnike

16.6.2014. u 00:29
332
17
Potekla voda iz hair česme za Ljute Krajišnike
332
Hair česme u Vrnograču kod Velike Kladuše u čast trojici poginulih Krajišnika, navijača reprezentacije BiH, Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, otvorena je večeras kada je počela utakmica između Argentine i BiH na Svjetskom prvenstvu.
Izgradnju česme je inicirao bh. glumc Emir Hadžihafizbegović, a želja mu je bila da se na ovaj način oda počast trojici navijača te da oni nikada ne budu zaboravljeni.

Česmu je projektovao arhitekta Bekir Lubić, a svoj posao je uradio i vrhunski klesar Alija Šabanac koji je dao konačan izgled ovom spomen-obilježju trojici navijača, Ljutih Krajišnika.

Otvaranju česme, odnosno puštanju vode iz nje, prisustvovao je i Adis Ćoralić, momak koji je jedini preživio tu saobraćajnu nesreću u Poljskoj kada su se navijači vraćali sa utakmice koju su Zmajevi igrali sa Litvanijom.

Pored glumca Emira Hadžihafizbegovića, otvaranju hair česme je prisustvovao i komandant odbrane Srebrenice Naser Orić, kao i Miroslav Ćiro Blažević.

"Emire, prenesi Krajišnicima da večeras igramo i za duše Hasiba, Vildana i Almira. Spaha i Zmajevi", pročitao je Hadžihafizbegović poruku kapitena Emira Spahića okupljenima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: