{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu

4.6.2014. u 21:04
4.767
161
Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu
4.767
Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
U trenutku kada 15. juna sudija na Marakani označi početak utakmice između Argentine i Bosne i Hercegovine u mjestu Vrnograč kod Velike Kladuše poteći će voda sa hair česme u čast poginulim Krajišnicima, Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, navijačima reprezentacije BiH koji su poginuli vraćajući se sa utakmice u Kaunasu.
Inicijativu za gradnju hair česme pokrenuo je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović koji je poznavao trojicu poginulih navijača.

Saglasnost za gradnju česme dobio je od porodica Hasiba, Vildana i Almira, a inicijativu je podržala i Općina Velika Kladuša. Hair česmu je projektovao arhitekta Bekir Lubić.

Odlučeno je da voda iz česme prvi put potekne u trenutku kada Zmajevi počnu svoju prvu, historijsku utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Utakmicu igraju 15. juna protiv Argentine u Sao Paulu na stadionu Marakana, tačno u ponoć po našem vremenu.

"Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu napravljenu za momke koji su poginuli vraćajući se sa utakmice u Kaunasu gdje je reprezentacija BiH igrala protiv Litvanije. To su momci koje sam ja znao i jako me je potreslo to što se dogodilo. Oni su bili ne samo oličenje ljubavi prema nogometnoj reprezentaciji BiH, nego i prema Bosni i Hercegovini", kazao je Emir Hadžihafizbegović koji se priključio akciji prikupljanja pomoći za poplavljena područja u BiH koju organizuje BHRT.

On je pozvao sve građane da dođu u Vrnograč i u ponoć 15. juna budu tu kada sa hair česme prvi put potekne voda za trojicu poginulih bh. navijača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: