{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu

4.6.2014. u 21:04
4.767
161
Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu
4.767
Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Klix.ba)
U trenutku kada 15. juna sudija na Marakani označi početak utakmice između Argentine i Bosne i Hercegovine u mjestu Vrnograč kod Velike Kladuše poteći će voda sa hair česme u čast poginulim Krajišnicima, Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, navijačima reprezentacije BiH koji su poginuli vraćajući se sa utakmice u Kaunasu.
Inicijativu za gradnju hair česme pokrenuo je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović koji je poznavao trojicu poginulih navijača.

Saglasnost za gradnju česme dobio je od porodica Hasiba, Vildana i Almira, a inicijativu je podržala i Općina Velika Kladuša. Hair česmu je projektovao arhitekta Bekir Lubić.

Odlučeno je da voda iz česme prvi put potekne u trenutku kada Zmajevi počnu svoju prvu, historijsku utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Utakmicu igraju 15. juna protiv Argentine u Sao Paulu na stadionu Marakana, tačno u ponoć po našem vremenu.

"Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu napravljenu za momke koji su poginuli vraćajući se sa utakmice u Kaunasu gdje je reprezentacija BiH igrala protiv Litvanije. To su momci koje sam ja znao i jako me je potreslo to što se dogodilo. Oni su bili ne samo oličenje ljubavi prema nogometnoj reprezentaciji BiH, nego i prema Bosni i Hercegovini", kazao je Emir Hadžihafizbegović koji se priključio akciji prikupljanja pomoći za poplavljena područja u BiH koju organizuje BHRT.

On je pozvao sve građane da dođu u Vrnograč i u ponoć 15. juna budu tu kada sa hair česme prvi put potekne voda za trojicu poginulih bh. navijača.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: