{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postignut dogovor za grijanje Kampusa i UNITIC-a

S
10.12.2010. u 17:30
0
6
Postignut dogovor za grijanje Kampusa i UNITIC-a
0
Postignut dogovor za grijanje Kampusa i UNITIC-a
UNITIC-ovi neboderi
Spor u vezi s grijanjem poslovnog centra UNITIC u Sarajevu i Kampusa UNSA i to na sastanku kojem su uz predstavnike federalne inspekcije prisustvovali i sekretar Univerziteta u Sarajevu, te direktori UNITIC-a i UNIS Energetike.
Inspekcija je naredila da se Energetici omogući pristup instalacijama, koje pripadaju infrastrukturi toplane, radi popravki i održavanja. Naredba je uslijedila nakon što je Univerzitet branio pristup instalacijama kako bi Energetika bila onemogućena da isporučuje toplotnu energiju.

UNITIC-u je uručen ugovor koji definiše uslove isporuke toplotne energije u kome su naglašeni finansijski uslovi, te je u skladu s tim UNITIC obavezan da do danas (petak) uplati prvu tranšu od 204.500 KM, a do kraja januara iduće godine još dvije takve rate kako bi sustigao dinamiku plaćanja grijanja.

Nakon preuzetih obaveza, Energetika je još u srijedu pustila grijanje svima koji su bili isključeni, a isključenja će biti još samo u nedjelju dok se izvrše planirane popravke.

Na sastanku je usaglašeno da svi korisnici toplotne energije u Kampusu i van njega moraju redovno izmirivati ugovorene obaveze, kako ne bi tokom zime dolazilo do novog isključenja grijanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: