|

Postignut dogovor za grijanje Kampusa i UNITIC-a

Postignut dogovor za grijanje Kampusa i UNITIC-a
0
S
Sarajevo-x.com
10.12.2010. u 17:30
6
komentara
0

dijeljenja
Postignut dogovor za grijanje Kampusa i UNITIC-a UNITIC-ovi neboderi
Spor u vezi s grijanjem poslovnog centra UNITIC u Sarajevu i Kampusa UNSA i to na sastanku kojem su uz predstavnike federalne inspekcije prisustvovali i sekretar Univerziteta u Sarajevu, te direktori UNITIC-a i UNIS Energetike.
Inspekcija je naredila da se Energetici omogući pristup instalacijama, koje pripadaju infrastrukturi toplane, radi popravki i održavanja. Naredba je uslijedila nakon što je Univerzitet branio pristup instalacijama kako bi Energetika bila onemogućena da isporučuje toplotnu energiju.

UNITIC-u je uručen ugovor koji definiše uslove isporuke toplotne energije u kome su naglašeni finansijski uslovi, te je u skladu s tim UNITIC obavezan da do danas (petak) uplati prvu tranšu od 204.500 KM, a do kraja januara iduće godine još dvije takve rate kako bi sustigao dinamiku plaćanja grijanja.

Nakon preuzetih obaveza, Energetika je još u srijedu pustila grijanje svima koji su bili isključeni, a isključenja će biti još samo u nedjelju dok se izvrše planirane popravke.

Na sastanku je usaglašeno da svi korisnici toplotne energije u Kampusu i van njega moraju redovno izmirivati ugovorene obaveze, kako ne bi tokom zime dolazilo do novog isključenja grijanja.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...