Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast doktorima,nek ste porazili nepismenu političku bagru!!
Bas su je porazili, povukli otkaze.
@whey Pizde uhljepske. Nemaju obraza protestvovat zbog govnjivih bolnica u kojim rade.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka cast na pritisku koji su izvrsili.
Dr. pritisak uspjeli policija štrajk uspjeli narod akcize uspjeli sljedeci
Svaka cast SBB-u i ministru zdravstva TK Bahrudinu Hadziefendicu. Covjek nije dozvolio da Tuzlanski kanton ostane bez doktora.
Sve je ovo cista politika. Niko nije predao otkaz na protokol. A ljekari imaju dobre plate a najveci broj njih niti radi niti kvalitetno radi. Cast malom broju izuzetaka. Korumpirani su do bola. Koja jos vss moze u startu imati platu 1800 KM. Jos ce neko reci da ljekar kad pocne raditi nesto zna. Ma dajte. A izmisljene diplomirane sestre su posebna prica. Da je ono imat para pa se lijeciti privatno.
Ne placa se skola u koju si isao nego posao koji radis.
Cudi me pa nije kolaps
U ugovore treba unijeti jednu jako bitnu odredbu a to je da se doktorima strogo zabrani rad u privatnim ordinacijama ako vec zele raditi u javnim ustanovama
samo treba stisnut
E sad narode umjesto jedne kese doktoru ponijeti kolektivnu kesu svima, kad trebate na operaciju umjesto jedne štele tražite kolektivnu štelu. Kaže doktori porazili političare, ja ne poznajem niti jednog doktora koji nije u politici.
Obecanje, ludom radovanje. Sve je to opet na dugom stapu. Ne treba prekidati strajk dok se ne ispune uslovi. Obecanje nista ne znaci. Politicari su se i do sada sluzili lazima i laznim obecanjima, a pogotovo ovo je izborna godina.
Kad sam vidio kolika je plata predsjedniku skupštine TK 3x veća od ljekarske plate, i ne potpisali kolektivni ugovor, to je najmanje što mogu da urade, za početak....
A zasto ljekari ne traze plate ko sto ih imaju njihove kolege u svijetu , a one su vece od ovih nepismenih poslanika . Znaci 5000 pa navise . bruto normalno . u svijetu uvijek ljekari imaju vece plate nego poslanici. U nas je sve obrnuto. U nas administracija ima vece plate neg iko a u ceskoj recimo administracija prosjek 650 eura a to su najnize njima prosjecne plate.
Pozdrav Bosno , samo još se račun čeka i ko plaća .Ali ponovo svaka čast ,svako na kraju mora vama u ruke.
Tako se sa vladom pregovara a ne na ulicu.Kada bi sva boračka populacija ovako otkazala penzije i invalidnine ...postigli bi dogovor sa vladom he he
Primjer kako treba redom krenuti..
i za koliko im je plata povećana
PITAM SE DALI JE UOPCE DO OVOG TREBALO DA DODZE I DA SE UCJENJUJU OD KOJIH NAM UVELIKOM OVISE NASI ZIVOTI.
Znao sam ja da ne mogu svi dati otkaze.
Sta sam reko?