Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
upravo tako! ko to kaze ko to laze da su neandertalci izumrli?? nisu izumrli, nisu izumrli nego su na balkan pobjegli i tu do danas ostali... i ja vam mamicu povalim, seljacine mentalne.... atomska vam je jedini lijek...
jeb.o vam tesla svima ma.ter., seljacine balkanske...
Mislis o narodu koji je htio da iskorijeni moje pretke?
Hehe,masa tih \"glupih\" stranaca onda sig ne zna ni ko je bio Tesla :)
Ponosim se svojim srpskim porijeklom i hrvatskom domovinom.
1. STA KOJI K.U.R.AC. TROBOJKA RADI NA SLIKAMA I U RUKAMA PREDSJEDNIKA EVROPSKOG POKRETA MLADIH BIH ????? 2. MOGLI STE MJESTO OVE 3 \"NIĐE VEZE\" SLIKE STAVITI SLIKU TOG SPOMENIKA,SKULPTURE PA DA I VIDIMO KAKO TO IZGLEDA !!!! 3. SVE VAS GRUPNO NA K.U.R.A.C. NABIJEM JOS JEDNOM !!!!
Tesla NIJE bio naucnik nego pronalazac.
Pojedinci stvarno nemaju postovanja prema jednom covjeku koji je zaduzio covjecanstvo kao niko prije njega.Pa pola od vas ne zna 2 patenta koje je izumio, a svi jos uvijek misle da je Tesla izumio struju.Nekima je bitno da samo vrijedjaju jedne druge, Tesla je bio srbin rodjen u Hrvatskoj, tu sve oko nacionalizma prestaje, a najmanje vremena je zivio na ovom sugavom Balkanu, jer je vidio da je potencijal, a ovdje da je ostao ne bi ga sad niko niti spomenuo.pozz
u pravu si Zagore, a ovi sto pisu o Tesli u negativnom kontekstu vjerovatno nemaju zavrsenu osnovnu skolu ili maksimalno neki zanat.Cinjenica je da je bilo dosta pametnih ljudi sa nasih prostora koji se nisu mogli dokazati ovdje, a najmanje je bitno koje su nacionalnosti bili.Indijanac je sam sebi dao nick, a njegov komentar oslikava i njegov IQ koji nije veci od broja cipela.
ovo balkansko nacionalisticko svojatanje poznatih umjetnika, naucnika ili bilo koga je toliko besmisleno da se vise ne moze gledati... I o.d.j.e.b.i.t.e vise sa tim poslijeratnim spomenicima, gadi mi se svaki, bio religiozni, pocasni, mamorijalni iil kakav god da bio... Samo nekakvo veanje za proslost, bio nas, njihov itd.
Nikola Tesla je po nacionalnosti Srbin, po drzavnosti Austrougarin (rodjen je na prostoru AU, danasnja Hrvatska). Rodjen je zamislite gde-tamo gde je postojala Republika Srpska Krajina. Tesle su takodje dosta i stradale od ustaske ruke u drugom svetskom ratu. U Americi je bio poznatiji kao Jugosloven, i takav ostao. Za nas bas i nije, jer je i sam tvrdio kako je ponosan svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom. Prema tome, i te kako imamo razloga da ga slavimo, jedan od najvecih Srba svih vremena.
Nikola Tesla sis`o vesla!!!
e da to ti mislis, masa stranaca misli da se genocid dogodio nad srbima u srbiji, toliko o tome.
Pa gdje je slika skulpture?!?! Naslov o sklupturi a slika tabla ulice. I bezveze im je to Ulica djece Rusije i Amerike. Ima Ulica djece Amerike, pa opet Rusije i Amerike. Treba prvo Uluca djece Rusije.
jesam li ja lud ili ovdje nije prikazana nikakva skulptura nikole tesle????