Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko potpise moze u roku od par mjeseci da ocekuje smrtni slucaj :) Dok pregledaju u kakvom si stanju, koja krvna grupa i ako nekom sa lovom zatreba neki dio uzmu ga ko na autootpadu :) Nema dobrovoljni vise nista. Oni ce da naplate za bubreg 40000 itd a ti potpisuj. Nek mi daju akontaciju :) pa nije problem potpisem.
Upravo, nema džabe ni u stare babe.
glup si
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Jetra za funkcionera alkoholičara, srce za funkcionera koji je pojeo janjeću brigadu, pluća za funkcionera pušaća, oko za funkcionera alkosa koji je obolio od šećera, bubreg za funkcionera od 75 godina, krv za funkcionere da im se malo podmladi krv i vrate hormoni da mogu ganjati žene... Ništa od toga... Kada država bude odvojila 50.000.000 KM za liječenje svojih teško oboljelih građana i dječice u inozemstvu, ja ću biti donor organa, ovako mrš sikter.
STOKO NEEDUKOVANA !!! DAO BOG PA SVI VI STO IMATE KRETENSKE KOMENTARE, UPOZNATE ČARI ŽIVOTA NA DIJALIZI, I DA PROSITE PO SVIJETU ZA NOVAC DA URADITE TRANSPLANTACIJU ! MRŠ STOKO NEPISMENA !
Čega se bojite? Od izgladnjelih osoba ne valjaju organi, iz BiH nisu na cijeni.
Ok, i spasiti živote onima koji su nas pokrali. Ali glad nema oči.
Ne dam nikom nista svoje, ja svoj zivot rizikujem godinama da bih imao da zivim mogu samo da zmislim koliko za to nekog zaboli ona stvar kao sto jest slucaj i jos da dopustim da me iskoriste sto sam primoran da se dovodim u tu situaciju e pa od tog filma nema nista.
Moj pristup kosta 10 000 KM. Nismo mi vise ovce.
pa da znam da ce nekom normalnom spasit zivot pa hajd vako ce guzonje sa parama i imat za operacije samo ce cekat dio znaci.
Evo prodajem bubreg dok sam ziv
biti donator negdje drugo je dobra ideja...kod nas- jok ...
Vidio bi tebe da tvoje djete od 19 godina već dvije godine ide na dijalizu, a ti mu zbog svojih zdravstvenih problema koje si dobio nakon sto si saznao da ce ti djete jednog dana zavrsit na dijalizi ne možeš dat bubreg, a on je osuđen da ide jedan duži vremenski period da ide na dijalizu svaka dva dana i da ceka taj poziv sa liste čekanja gdje se nalazi i traži šansu za spas. Kadaveričnih transplantacija (transplantacija sa mrtvih osoba u BiH gotovo da nema) - (1-2 godišnje), a živih transplantacija (donor može biti: brat, sestra, majka ili otac) 10, a 700 ljudi iz BiH ima šansu i nada joj se da će mu se jednog dana ostvarit - DA ĆE DOBIT TAJ POZIV ZA TRANSPLANTACIJU BUBREGA I POČET ŽIVIT NORMALNO
ne idealizujem druge zemlje. svugdje ima korupcije. ali nigdje kao kod nas. mi se i mozemo jedino mjeriti sa juznom amerikom i afrikom. tako da ostajem pri svom stavu.
Transplantacija bubrega košta 40000 KM ako već imaš donatora. Haos. :O
Da prave bubreg iz ničega, shvatila bi. Dobiju gotovu stvar koju treba povezati na cjevčice.
Ko ima pravo da prekraja sudbinu onoga što sve vidi,sve zna,samilosnog,koji sve prašta. Zar ne treba baš ON da brine o ljudima tj. svojoj djeci.Izgleda da je bog nemočan i zato sve pohvale za ovakve akcije od ljudi.