Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislis nećete moci da varate. Dajete radnicima minimalac a ostalo mu dajete kao topli od 17 KM ili regres od 1200 KM koji vam uglavnom moraju vratiti u gotovini. A vi ne platite doprinose a izvučete gotov novac za sebe.
bas tako, dosta lopovluka i suplje price fol necemo moci zaposljavati .... zaposlis covjeka das mu platu da bude sretan = bolje ce da radi = vise para, svakako je smjesno 10% porez na dobit, u EU jedino monaco ima manji porez na dobit
@Ministarstvo i sad ces imat minimalac samo sa razlikom poreza na topli koji ce ici drzavi a radniku manja plata u iznosu tog novca. Trebali su davno staviti plafon na topli koliko moze ici maximalno a sad ce vlada da zaradi hej na toplom obroku. To samo kod nas moze. Pravilno je da se placaju doprinosi za vecu platu ali manja izdvajanja za poslodavce drzavi pa neka onda bude manji topli ali to drzavi ne odgovara jer nista ne dobija.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Marš lažovi, cijela fora je u tome što su daavali plaće od 350 maraka i ostalo sve u toplom obroku i tako najviše radnicima nanosili štete. Teško mi je reći tko je veća štetočina i izrabljivači - vlast ili poslodavci!!!
lafo oni zaposljavali nekoga buhahaha
i sad ces imat minimalac samo sa razlikom poreza na topli koji ce ici drzavi a radniku manja plata u iznosu tog novca. Trebali su davno staviti plafon na topli koliko moze ici maximalno a sad ce vlada da zaradi hej na toplom obroku. To samo kod nas moze. Pravilno je da se placaju doprinosi za vecu platu ali manja izdvajanja za poslodavce drzavi pa neka onda bude manji topli ali to drzavi ne odgovara jer nista ne dobija.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja sam u jednoj firmi jedno vrijeme potpisivao da primam 350 KM toplog obroka a poslije im je to bilo malo pa su podigli na 400 a plata je ukupno bila 570 KM.. U firmi je zaposleno min 150 radnika.. Pametnom dosta
ko prima regres jeli drzavne firme ili iprivatne
PREVARANTI. SAMO UDRI NOVALICU
Otvorite firme i dijelite forumasi krezavi
Smetljaru jedan, obicni smrad.
Kako vas nije sram, bunite se radi 120 KM mjesečno!Kojem ste vašem radniku Vi, kako se nazivate "biznismeni" platili prekovremene sate, rad subotom 25%,kao i rad nedjeljom i praznikom 100%!!Imali ijedan radnik u BiH gdje mu ovo gore navedeno piše na platnoj listi??? Radnika koji napravi 220 sati mjesečno plaćate 400KM i minimalne doprinose!!! I sad mi tu nešto prijetite, pa zatvori, ako ne znaš raditi, robovlasništvo ste e ovdje stvorili!!!
Čisto da se zna. Doprinosi u FBiH su među najvećima u Evropi i iznose preko 50% . Prosjek je 35-37% i zato poslodavci protestiraju. Rješenje je spuštanje doprinosa na evropski prosjek i ukidanje toplog obroka i regresa.
DOPRINOSI NA NETO PLACU SU 61,5%
Cuj ovo! " ...da bi poslodavci ostali konkurentni na tržištu, nove namete moraju kompenzirati preko radnika." U principu poslodavci ne placaju nista. Nameti o kojima se pise su na bruto platu. To je nesto sto je radnik zaradio i sto poslodavac samo administrira, tj, odbija u korist drzave.Davanjem kroz topli obrok, on zapravo zavlaci ruku u dzep radniku. Jer radniku se ne uplacuje puni iznos za recimo penziono. Kad na kraju ode u penziju ona je toliko mala da od nje ne moze zivjeti.
"Vlasti ne mogu problem vlastite nelikvidnosti rješavati preko grbače poslodavaca i radnika" gledajmo ih kako mogu.
. VEDRANA RUDAN DIGLA CEO BALKAN NA NOGE !!! PROGOVORILA O POPOVIMA I DECI: DOK POP J*** DECU U TIM ZUPAMA....... http://bit.do/cGbYG . SOK !!!!! ISPOVEST HRVATSKE STJUARDESE: Kresem se i sa pilotima i sa putnicima, pa sta http://bit.do/cGcsu .
Topli obrok, forma isplacivanja koja nigdje nije opznata, je najgora varijanta za radnika. Alo posto je razmisljanje o zivotu u BiH daj danas a sutra ce da vidimo onda prolazi. Sutra taj dio nece uci u osnovu za penzije pa ce biti dreka da je peMzij malesna...
@brundo.. Kredit sam svako sebi.u Bosni 10000 Km a Dijaspori od 100 000 eura na dalje kresit bi mu bio..
Treba uvesti minimalnu platu satnicu..ionda po struki itd večinu satnicu..
Ah govana koji se nazivaju u bosni POSLODAVCI..KRVOPIJE bolje zvuči.. Nemate ni osnovnog obrazovanja da bi vodili firmu i ljude.A kamoli śta drugo. Nije to velika umjestnost lopov bit i radnike maltretirati,budi ćovjek a ne fukara.
koliko to radnika imas zaposleno ?
Ko eto danas ih zapošljavate