Načelnica opštine Kalinovik
0

"Poslat ćemo Mladićev rodni list njegovom advokatu"

SRNA
Ratko Mladić
Ratko Mladić
Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović izjavila je danas Srni da nadležna opštinska služba još nije dobila zahtjev za izdavanje rodnog lista bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

"Ukoliko dobijemo takav zahtjev, Mladićev rodni list će biti dostavljen njegovom advokatu Milošu Šaljiću", rekla je Komlenović.

Miloš Šaljić, advokat Ratka Mladića, zatražio je od nadležnih službi u Kalinoviku izvod iz Matične knjige rođenih, kako bi mogao da u beogradskom sudu podnese zahtjev da generala proglase mrtvim. 

	"Još nisam podnio zahtjev, jer mi još nije pristigao izvod iz matične knjige rođenih, koji se obavezno prilaže uz zahtjev, a koji se nalazi u Kalinoviku u Republici Srpskoj", rekao je Šaljić Srni, dodajući da očekuje da će Mladićev rodni list stići u naredna dva do tri dana. 			

Porodica i advokati haškog bjegunca Ratka Mladića prije nekoliko dana su najavili da će podnijeti zahtjev nadležnom sudu da se nekadašnji komandant Vojske RS proglasi mrtvim.

Iz kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom kažu da to neće utjecati na optužnice, odnosno procese koji su pokrenuti protiv Mladića.