Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RS pokusava na sve moguce nacine da umanji postojanje BiH pa pokusava preko povratnika koji su i nakon velikih zrtava u ratu ponovo na 'nisanu' onih koji su ih protjerivali, ipak dobroje da postoje politicke snage koje to mogu sprijeciti iako je veoma tesko boriti se sa rezimom iz banja luke
Zakon kada se donosi onda se trebaju postovati neke procedure. Zakon o prebivalistu treba biti definisan na drzavnom nivou a ne na nivou entiteta.
Dodik ce u RS-u uciniti sve samo da se kako bilo narusi ustav BIH jer njemu u potpunosti odgovara. Sreca je pa jos uvijek imamo one koji ce mu stati na put i on svoje bolene ideje nikada nece sprovesti u dijeo.Treba dati podrsku SDA i SDP strankama jer sa razlogom traze povlacenje ovog zakona .
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
99% bošnjačke imovine je vraćeno u RS, što se ni blizu ne može reći za srpsku imovinu u federaciji. E sad, kome smeta zakon, ima neke druge planove.
Svi zakoni entiteta trebaju biti u skladu sa Ustavom BiH, a ovdje to nije slucaj, tako da RS ovdje cini tesku povredu Ustava BiH.
Ustavni sud BiH je već dao mišljenje. Ili znaš bolje od Ustavnog suda?
RS jedino sto zna jeste krsenje Ustava BiH. Uvijek rade po svom.
Svaki zakon koji ne postuje osnovna ljudska prava, a posebno zakon koji ima tendenciju nepostivanja drzavnosti Bosne i Hercegovine mora biti povucen iz procedure...
A majko mila, SDP se jucer kleo da je ovaj zakon ok ,sad ga odjednom ruse, izbori su blizu izgleda.
neka traze...to je njihovo demokratsko pravo....zakon ce biti sa skupstini pa ako se izglasa...molim lijepo...zakoni su tu da se postuju... :))))
zakone mora postovati svaki gradjanin republike srpske inace snosi zakonski odredjene kazne za pocinjeno dijelo.....od novcanih do zatvorskih kazni zakonom predvidjenih
vidi jednu cinjenicu...vas bosnjake niko nista ni ne pita...odnosno pita sa se za 5-7%...toliko imate glasackog tijela :)))))
RS misli da moze raditi sta hoce i da oni imaju ovlasti za sve. Mogu sanjati o odvajanju od BiH. Oni ce uvijek biti dio BiH htjeli oni to ili ne. Bilo bi bolje da rade za BiH jer bi automatski i njima bilo bolje. Sreca pa ima politickih stranaka u RS-u da im to i dokaze.
Samo kampanja Dodika i njemu slicnih pred izbore, iako znaju da je ovako nesto protivustavno i da se kosi sa zakonima na nivou drzave.
Ovo je poslije priče o referendumu jedno od najjačih Dodikovih oružja! Dokaz da nam je sistem za Bogu plakat!
Ako donosenje zakona o prebivalistu samo u RS-u krsi sve ustavne i zakonske okvire onda se sa pravom protive ovi iz SDA i SDP.
Dodik ce sve uciniti kako bi se negirala ustavnost Bosne i Hercegovine. On nema drugi nacin da opstane na politickoj sceni, godinama vrti istu pricu - kako ce se RS otcijepiti, pa u to vise ni on sam ne vjeruje
Dodik vrlo dobro zna da entitet ne moze donijeti ovaj zakon,ali covjeku preslo u naviku da manipulise sa javnoscu.
aaahihihihihihihiii...isto ko sto nije mogao donjeti zakon o referendumu za samostalnost.....tog zakona nije bilo a sad postoji i legalno se moze izaci na referendum :))))
Šta se radi zbog Suljagića i 1.Marta!!! Suljagiću baš ti od srca želim da skineš ove lopove sa političke scene,i da Bošnjaci i Hrvati masovno glasaju u bh.entitetu RS!!!
http://www.***/vijesti/dogadjaji/82705-Skandalozno-Ministar-Emir-Suljagic-pretukao-suprugu.html Kome ti odajes pocast... :(
Taj "covjek" je pretukao svoju zenu...