|

Poslanici o Prijedlogu zakona o upravljanju oduzetom imovinom

Poslanici o Prijedlogu zakona o upravljanju oduzetom imovinom
14
Piše: J. H.
31.1.2013. u 11:03
14
komentara
14

dijeljenja
1/5 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/5 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/5 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/5 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/5 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH zastupnici će, između ostalog, raspravljati i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Azerbejdžan.
Ovaj prijedlog Milice Marković, zastupnice Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), usvojen je sa 30 glasova za, jednim protiv i tri suzdržana.

Osim ove tačke, na dnevni red je uvršten i zahtjev Vijeća ministara za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva u BiH 2013.

Podsjetimo, po preporuci Eurostata, popis stanovništva u našoj zemlji odgođen za oktobar zbog neispunjenih tehničkih uslova.

Također, na dnevni red uvršten je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, čiji je predlagač zastupnik Denis Bećirović iz Socijaldemokratske partije.

Na dnevnom redu 41. sjednice je i Prijedlog zakona o upravljanju imovinom privremeno i trajno oduzetom u kaznenom postpuku pred Sudom BiH.

Ovim zakonom predviđa se formiranje agencije koja će upravljati nelegalno stečenom pokretnom i nepokretnom imovinom. Agencija bi upravljala imovinom u smislu prodaje, čuvanja, izdavanja u zakup ili uništavanja. Planirano je da Agencija ima osam uposlenika koje bi vodio direktor kojeg imenuje Vijeće ministara BiH. Budžet Agencije za prvu godinu bio bi oko 400.000 KM.

Trenutno, zastupnici PS BiH komentarišu dobivene odgovore na zastupnička pitanja sa protekle sjednice.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...