{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici NSRS-a danas razmatraju dug RS-a od više od pet milijardi KM

F
7.10.2015. u 10:48
0
4
Poslanici NSRS-a danas razmatraju dug RS-a od više od pet milijardi KM
0
Poslanici NSRS-a danas razmatraju dug RS-a od više od pet milijardi KM
NSRS (Foto: Arhiv)
Razmatranjem informacije o dugu RS-a na kraju 2014. godine danas je nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.
Stanje ukupnog duga RS-a na kraju prošle godine iznosilo je pet milijardi i 55,2 miliona KM.

Od tog iznosa vanjsko zaduženje RS-a je bio dvije milijarde i 887,1 milion KM, od čega dug entitetskog budžeta milijarda i 859,05 miliona KM, jedinica lokalne samouprave 63,45 miliona KM, a dug javnih preduzeća i Investiciono-razvojne banke (IRB) RS-a 964,68 miliona KM.

Unutrašnje dugovanje RS-a na kraju 2014. iznosilo je dvije milijarde i 168,04 miliona KM, od čega je samo ta obaveza budžeta bila milijarda i 527,97 miliona KM, dug jedinica lokalne samouprave iznosio je 330,36 miliona KM, te fondova socijalne sigurnosti 309,72 miliona KM.

Poslanici bi danas, drugog dana zasjedanja, trebalo da razmatraju realizaciju strategije zapošljavanja u RS-u za period 2013.- 2014., te informaciju o stanju u oblasti penzionog osiguranja u prošloj godini.

Tokom jučerašnjeg dana završena je rasprava o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke (IRB) RS-a u prošloj godini, o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica za prvih šest mjeseci ove godine, kao i o godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2014. godine.

Najavljeno je da će se o svim tačkama razmatranim u ovom nastavku ranije prekinute sjednice entitetskog parlamenta poslanici izjasniti sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: