Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moze li neko ovo prevesti na laicki jezik? Ko bi skont'o ovaj tekst, nigdje veze.
ja sam samo shvatio da je sustina novog zakona da se nakon 8 godina uvodi liberalizacija cijena, tako da svaka osiguravajuca kuca od klijenta do klijenta formira cijenu (premiju) kao kod kasko osiguranja npr a ne da im drzava odredjuje cijene po kojim mora prodavati sto ima smisla jer ni u jednom drugom slucaju drzava ne odredjuje cijene privatnim preduzecima pa zasto bi i osiguranjima?
@betametazon - Aha, hvala na pojasnjenju. :) Slazem se, treba dati slobodu u cijenama, neka se bore osiguranja za klijente i trziste sa povoljnim ponudama. Sjecam se perioda kad se moglo osiguranje pri registraciji auta placati u ratama. Pa su ukinuli.
šta god da kažem što ove hinje u vlasti zaslužuju vi mi obrišete komentar .. kakva je to demokratija, sloboda riječi i mišljenja?
ne idu akcize pa da malo probamo s osiguranjem lovu namaknuti