{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posebne mjere: Zbog dolaska pape Franje ograničit će se i distribucija alkoholnih pića

Piše: E. F./Klix.ba
13.5.2015. u 17:52
93
229
Posebne mjere: Zbog dolaska pape Franje ograničit će se i distribucija alkoholnih pića
93
Posebne mjere: Zbog dolaska pape Franje ograničit će se i distribucija alkoholnih pića
Foto: AFP
Uoči dolaska pape Franje u Sarajevo i to početkom juna mjeseca na snazi će biti i posebne sigurnosne mjere. Sve policijske agencije u državi bit će angažovane na obezbjeđenju ovoga velikog događaja te će policajci preplaviti ulice u Sarajevu ali i drugim mjestima na kojima se procjeni da će to biti potrebno.
Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, istakao je na sastanku Organizacijskog odbora za doček Svetog oca pape Franje, da će ovoga dana na ulicama našega grada biti veliki broj policajaca te da će sigurnost u gradu biti na najvećem mogućem nivou.

Ovoje za Klix.ba potvrdio i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH koji je ujedno i član Odbora koji radi na organizaciji ovoga događaja.

"Poduzete su sve mjere kako bi ovaj događaj prošao u najboljem redu i kako bi oni koji to žele na zaista pravi način osjete poruku mira koju nam donosi papa Franjo. Još uvijek se radi na nekim detaljima ali smo dobili garancije da će sigurnost svih ljudi biti na najvećem mogućem nivou", kazao je Čavara,

U pojedinim ulicama na dan dolaska pape Franje bit će u potpunosti obustavljen saobraćaj, a građanima će biti zabranjen izlazak na balkone i prozore.

Također, kako smo saznali, jedna od mjera koja će se poduzeti jeste i ograničenje distribucije alkoholnih pića u gradu.

Policijske službe od građana očekuju i saradnju u smislu prijave bilo kakvih sumnjivih pojava na terenu, a kako bi događaj godine u našoj zemlji koji privlači svjetsku pažnju prošao bez bilo kakvih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: