Za novinarsku izvrsnost
0

Pošaljite reportaže do 15. aprila i osvojite nagradu Tinjak

Klix.ba
Prošlogodišnja pobjednica Nidžara Ahmetašević (Foto: Klix.ba)
Prošlogodišnja pobjednica Nidžara Ahmetašević (Foto: Klix.ba)
Najbolja reportaža objavljena u 2012. godini u dnevnim novinama, magazinima i portalima bit će u konkurenciji za novinarsku nagradu Ekrem Tinjak.

Konkurs za nagradu Tinjak organizuju magazin Start BiH, portal www.startbih.info i UG Pozitivne vrijednosti, uz podršku Ureda za slobodu medija OSCE-a iz Beča.

Radove na konkurs do 15. aprila mogu prijaviti autori, redakcija, kao i svi oni koji su zapazili kvalitetnu reportažu.

Prijava mora sadržavati ime, prezime, kontakt autora i reportažu objavljenu u elektronskoj formi sa obavezno naznačenim datumom i mjestom objavljivanja.

Samo jedna reportaža će biti nagrađena sa 2.000 KM. Autor će dobiti skulpturu, autorski rad akademskog vajara Admira Halilovića te diplomu.

Radove treba slati na adresu magazina Start BiH u Sarajevu, ulica La Benevolencije 6, 71000 Sarajevo ili na email [email protected].

Nagrada Ekrem Tinjak posvećena je prerano preminulom uredniku i novinaru magazina Start BiH Ekremu Tinjaku, a ove godine će biti dodijeljena po drugi put. Prošlogodišnji laureat je Nidžara Ahmetašević, novinarka Slobodne Bosne, koja je nagrađena za reportažu Prijedorski logor smrti: Devetnaest godina tišine.