BiH
0

U konkurenciji za nagradu Tinjak 32 teksta, pobjednik će biti poznat 6. maja

Klix.ba
Prošlogodišnja pobjednica Nidžara Ahmetašević
Prošlogodišnja pobjednica Nidžara Ahmetašević
Sedamnaestočlani žiri koji bira dobitnika druge nagrade Ekrem Tinjak dobio je prijavljene radove i najbolji tekst trebao bi izabrati do 6. maja.

Ove godine za nagradu koju je magazin Start BiH ustanovio u znak sjećanja na svog rano preminulog novinara i urednika Ekrema Tinjka, konkurišu 32 prijavljena teksta koje je napisao 21 autor, objavljena u 12 medija - novina, agencija i web portala.

Autor najbolje reportaže će i ove godine dobiti skulpturu koju je uradio akademski vajar Admir Halilović, te novčanu nagradu od 2.000 KM.

Nagrada za najbolju reportažu Ekrem Tinjak, kojom redakcija magazina Start BiH želi doprinjeti i očuvanju ovog novinarskog žanra, ustanovljena je prošle godine i prva dobitnica bila je kolegica Nidžara Ahmetašević za reportažu Prijedorski logori smrti: Devetnaest godina šutnje, objavljenu u magazinu Slobodna Bosna.

Suorganizatori konkursa ove godine su nevladina organizacija Pozitivne vrijednosti i portal www.startbih.info, sponzor je i ove godine OSCE-ov Ured za slobodu medija, a medijski sponzori su i Gracija, Nezavisne novine, Klix, Dani, Oslobođenje, Vijeće za štampu.