Otpad ostavljen kao upozorenje
1

Porušeno sedam bespravno izgrađenih temelja u naselju Butmir

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Radnici preduzeća Rad jutros su porušili sedam bespravno izgrađenih objekata u ulici Hipodrom u naselju Butmir, općina Ilidža.

Kako je za Klix.ba potvrdila Jelena Tošić, pomoćnica načelnika Općine Ilidža za inspekcijske poslove, srušeno je sedam temelja, od kojih je na nekim bila izgrađena i ploča. "Riječ je o općinskom zemljištu na kojem su ovi temelji bespravno izgrađeni. Nakon što bespravni graditelji nisu sklonili ove objekte po našem nalogu, to je učinilo preduzeće Rad s kojim imamo ugovor za ovakve slučajeve", rekla je Tošić za naš portal.

Naša sagovornica je podsjetila na to da je ovaj problem nastao prošlog ljeta, kada je blizu 200 ljudi na ovoj lokaciji isparcelisalo i ogradilo zemljište sa namjerom da tu nešto gradi. Općinska je inspekcija odmah reagovala i uklonila improvizovane ograde, no na kraju je ipak izgrađeno sedam temelja. U medijima se spekulisalo kako su se građani pozivali na to da im je dozvolu za građenje dao načelnik Općine Senaid Memić, koji je to oštro demantovao.

"Te 'narodne igre' su se desile ljetos, a ja zaista ne želim ulaziti u to na koji način su oni ogradili taj prostor. Riječ je o općinskom zemljištu na kojem je građeno bez ikakve dozvole i zato su ti objekti uklonjeni. Izgrađeni temelji su današnjim rušenjem potpuno obezvrijeđeni, a otpad od ruševina je ostavljen kao poruka da nećemo dozvoliti nikakvu dalju gradnju. Naknadno ćemo odlučiti kada ćemo i kako skloniti taj materijal, čije je odvoženje dosta skupo", kazala nam je Tošić.