{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uklonjeni ruševni objekti u Ulici Halida Kajtaza u općini Centar

9.10.2012. u 14:50
0
1
Uklonjeni ruševni objekti u Ulici Halida Kajtaza u općini Centar
0
Uklonjeni ruševni objekti u Ulici Halida Kajtaza u općini Centar
Nakon što je urbanističko–građevinski inspektor Općine Centar proveo propisanu proceduru upravnog postupka, izvršeno je početkom oktobra 2012. godine uklanjanje dva napuštena ruševna objekta u Ulici Halida Kajtaza do broja 40.
Riječ je o privremenim objektima izgrađenim bez potrebne dozvole za gradnju. Njihovu konstrukciju je dodatno oštetio požar u junu ove godine, u kojem na sreću nije bilo povrijeđenih.

Pošto je prijetila opasnost za okolno stanovništvo i prolaznike od urušavanja objekata, koji su korišteni i za odlaganje otpada i okupljanje pasa lutalica, pokrenuta je procedura za uklanjanje objekata i dovođenje zemljišta u prvobitno stanje.

Tokom upravnog postupka izdato je rješenje za uklanjanje objekata te zaključak o dozvoli izvršenja nakon čega se pristupilo uklanjanju. Sav građevinski otpad nakon rušenja odvezen je na gradsku deponiju.

Za uklanjanje ruševnih objekata u Ulici Halida Kajtaza angažovana je firma "Bosman" sa kojom Općina Centar ima potpisan okvirni sporazum za usluge rušenja i uklanjanja bespravno izgrađenih kao i devastiranih objekata koji se obrušavaju i predstavljaju opasnost po ljudske živote i materijalna dobra. Ugovor sa pomenutom firmom važi do kraja 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: