Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast za promociju Bosanskog jezika.Zivim u Australiji i osnivac sam skole na Bos.jeziku u drzavi VIktoriji koja i financira tu skolu. Imamo preko 200 djece u 15 razreda u rasponu od 50 km.Spremni smo za svaku saradnju na tom polju.Mi treba da postujemo svaciji jezik ali sa svojim treba da se ponosimo i da ga cuvamo kao jednu od nasih vrijednosti.Narod bez jezika ce brzo izgubiti svoje postojanje.Cestitam i zelim Vam puno srece.
pogledaj @B.Luka ;-)
Dragi moj zemljace iz lijepog Sehera. Upitaj se u svome srpstvu i svome srpskom jeziku odakle dolazi npr. rijec bubreg ili mart ... Pa kad budes skuzio onda se pitaj kako to da cisti srpski jezik koristi turske reci bre ... a onda se zapitaj i za rijec majmun??? ;-) Pozdrav zemljace u Seheru lijepom na Vrbasu na tecnom bosanskom ;-)
Pravi potez za one koi se znoje da uce neke druge a izvor je ovaj ,ostace te zedne bez opvog izvora ili ce vam trebati prevodilas u zg,bg
Za sve paternaliste pa i one zlocudnije, evo jednog poucnog teksta, bas sa ove lijepe stranice: http://bosanski.ba/articles/predstavljamo/4%20povelja%20bosanski.html
sve pohvale :)
Po danasnjoj logici zagrizenih nacionalista, Ludevid Gaj uopste ne bi bio priznat kao Hrvat, buduci da je imao Germansko-Slovacko porijeklo. :D
Ovaj Mostar pokusava da plasira nebuloze , Prvo ; srpsko -hrvatska gramatika nikada nije ni napravljena ,70 ih proslog stoljeca su Srbi i Hrvati pokusali bez predstavnika drugih naroda ,tajno u Novom Sadu da naprave dogovor oko tz S-H gramatike, medjutim kad su Srbi stavili na sto vec pripremljenu \"s-h gramatiku \" ,Hrvati su napustili sastanak.Od tada postoji S-H gramatika,nepostojeceg S-H jezika. Drugo; Samo za primjer kontinuiteta bosanskog jezika cu navbesti da je prvi Tursko -Bosanski rijecnik napisan 1631 g i napisao ga je jedan Tuzlak. NAPOMENA ---DJECKO NE LUPETAJ !!!
Koje nebuloze. Analogno i Hrvatska treba platiti odstetu Srbiji za koriscenje naizmjenicne struje. To je intelektualno vlasnistvo Nikole Tesle, time znaci i Srbije.
Zalosno je sto se nacista poziva na Ljudevita Gaja, pripadnika ilirskog pokreta za ujedinjenje juznih Slavena, provedeno pomucu zajednickog jezika.
\"Razgovorni jezik nema veze sa standardnim i književnim jezikom.\" Nema ni grupna odgovornost sa pravnom drzavom. Ali sa logorima ima.
Samo posmatram..... nema smisla
Ja se opet ispricavam. Zaboravio sam da Hrvastka i Srbija nemaju pravni kontinuitet tokom zadnjih stotinjak godina.
Ja se ispricavam. Stvarno mi je kretenski podsmijavati se invalidima. Malo me nacizam prenio.
Razgovorni jezik nema veze sa standardnim i književnim jezikom. Standardni jezik je nečija tvorevina, nečije intelektualno vlasništvo. Krađa intelektualnog vlasništva se treba kazniti. Npr. bosansko jezikoslovno društvo (ako takvo uopće postoji) treba isplatiti jedno 500 mil. KM institucijama hrvatskog i srpskog jezika zbog kopiranja radova njihovih jezikoslovaca iz 19. stoljeća koji su izgubili oči radeći danonoćno na gramatici S/H jezika.