BiH
10

Portal Klix.ba dobio zahvalnicu ACCOUNT-a zbog podrške u borbi protiv korupcije

FENA/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U sklopu treće Godišnje skupštine Antikorupcijske mreže ACCOUNT danas je upriličena prigodna svečanost kojoj su prisustovali članice ACCOUNT-a, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, međunarodnih organizacija i medija.

Predstavnicima medija uručene su zahvalnice za pomoć članicama ACCOUNT-a u borbi protiv korupcije. Zahvalnica je dodijeljena portalu Klix.ba

Zahvalnice su uručili direktor ACCOUNT-a Eldin Karić i šef Odjela za demokraciju USAID-a Jay Singh.

Uručenju zahvalnica medijima za pomoć u borbi protiv korupcije prisustvovali su i zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević i zamjenik direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Dragan Slipac.

ACCOUNT je za tri godine rada održao oko 36 javnih diskusija i treninga za više od 750 učesnika širom BiH, proširio tim pravnih savjetnika koji će nastaviti uspješan rad na pružanju pravne pomoći, formirao mrežu Brana za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima...

Mreža ACCOUNT trenutno broji 156 članica, a u narednom periodu aktivnosti će biti usmjerene na izgradnju kapaciteta naših članica i provođenje monitoringa u 4 oblasti: zapošljavanje u javnim institucijama, provođenje procedura javnih nabavki, procesuiranje slučajeva korupcije i izgradnja kapaciteta za razvoj i implementaciju antikorupcionih strategija na lokalnom nivou.

"Uvjereni smo da ćemo zajedničkim radom i naporima utjecati na to da kreiramo ambijent u kojem će borba protiv korupcije biti trajni prioritet. U takvom ambijentu moći će se konačno preći sa verbalnih opredjeljenja na konkretne akcije i djela koje će pokazati da je borba protiv korupcije ipak moguća", poručuju iz ACCOUNT-a.