Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
drzava za cuku (psa, kera) odvaja 170 km a za dijete 180
Niste trebali, ovim zaposlenim ce djeca pomrijeti od gladi!!! A ove nezaposlene su svakao naucile da nemaju, sta ce nima i njihovoj djeci!!! p.s. kako ce one jadnice sa 360 KM prehraniti dijete??? Uvijek sam za djecu, za trudnice, za porodilje ALI OVAKAV EGOIZAM OD STRANE ZAPOSLENIH PORODILJA ME SOKIRAO!!! Politicari su ti koji nemaju osjecaja ni za koga, od njih nije nista neobicno, ALI MAJKE KOJE PROLAZE KROZ ISTO U ISTOM DANU, MJESECU, GODINI DA NEMAJU RAZUMJEVANJA za drugu zenu za drugo dijete e stvarno je PREVISE!!!
Leptiricu zaposli se pa pricaj...
Kakva nam je kompletna situacija i znajuci ko nas jos uvijek vodi i da nacionalisti kroje jos uvijek i nakon 18 godina lazi i lopovluka nasu sudbinu ovo je odlicno.
kada se gleda situacija oko nezaposlenih porodilja ovo je pozitivan slucaj povecanja naknada, ali s obzirom da su napravili smanjenje porodiljama koje su u radnom odnosu i tako prebacili novac ovim nezaposlenim te na taj nacin ponovno napravili ustede koje su na racun gradjana stvar nije opravdana
ovo je samo za nezaposlene poroditelje, sta ej sa zaposlenim? ministarstvo samo trazi nacine kako da ustedi novac i to preko ledja djece i majki, tvrde da su poslodavci obavezni zenama u radnom odnosu isplacivati razliku do punog iznosa plate, sto je netacno jer u zakonu o radu to nije regulisano.
I ovo je dobro. U nekim kantonima nema nikakve naknade, sram da ih bude. Je li to država za čovjeka kad ni bebi ne mogu dati neku stoju!?
MIslim da se odavno ovo trebalo uraditi, i ovo nisu neke pare ali bolje je od nicega definitivno!