BiH
274

Porodice Mujić i Čekar iz Sarajeva već danima ne znaju gdje su im kćerke

Klix.ba
Dvadesetogodišnje Mevlida Mujić i Senada Čekar iz Sarajeva od utorka se ne javljaju svojim porodicama koje ne znaju gdje su djevojke otkako su se posljednji put čule s njima.

Porodice su prijavile Policijskoj stanici u Vogošći da od tog dane ne znaju gdje se djevojke nalaze te da nemaju kontakt s njima.

Hanifa, sestra Mevlide Mujić, za Klix.ba je kazala da je Mevlida u subotu, 25. januara, kazala ukućanima da ide kod Senade kako bi potom izašle navečer u grad.

"Mevlida je na sebi imala smeđu dugu jaknu, crne helanke, crne čizme i crnu torbu. U nedjelju ujutro se javila i kazala majci da ide sa Senadom u Goražde na dženazu Senadinoj nani. Međutim, Senada je svojima također kazala da sa Mevlidom ide u Visoko kod naše nane. U utorak (28. januara) su se i jedna i druga javile. Senada je svojima kazala da je u Visokom i da je slab signal, pa da se zbog toga ne može javljati, a Mevlida je to isto rekla nama, samo za Goražde. Od tada se nismo čuli s njima, ne znamo gdje su. Jedino što smo primijetili jeste da je u srijedu Senada promijenila fotografiju na Facebooku", kaže Hanifa.

Porodice su kontaktirale s rođacima u Visokom i Goraždu, ali su saznale da djevojke nisu bile kod njih.

Oni su zabrinuti za kćerke, pa mole sve koji eventualno znaju nešto o tome gdje se djevojke nalaze ili su ih vidjeli proteklih dana da obavijeste policiju ili da pozovu Mevlidinu majku na broj telefona 065/450-626.