Porodica Ashdowna od reisa Kavazovića tražila da pročita ajete iz Kur'ana

Porodica Ashdowna od reisa Kavazovića tražila da pročita ajete iz Kur'ana
74
A. D.
10.9.2019. u 16:28
79
komentara
74

dijeljenja
Porodica Ashdowna od reisa Kavazovića tražila da pročita ajete iz Kur'ana
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović boraveći u službenoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske učestvovao na komemoraciji pokojnom časnom zastupniku Lordu Jeremyu Johnu Durhamu Ashdownu od Nortona pod Hamdonom.
Reisu-l-ulema je na zahtjev porodice pokojnog Lorda učestvovao u komemoraciji koja je organizovana u Westminister Abbey-u u prisustvu velikog broja britanskih zvaničnika i članova kraljevske porodice.

U izjavi za MINA-u reisu-l-ulema je rekao kako Bosna i Hercegovina ne smije zaboravljati svoje prijatelje i one koji su nas zadužili.

Muhamed Jusić, reis Kavazović, Matthew Field Muhamed Jusić, reis Kavazović, Matthew Field


"A Lord Ashdown je sigurno neko ko je radio u interesu naše zemlje i svih njenih građana. On je pokazao kako međunarodna zajednica može igrati konstruktivnu ulogu u budućnosti Bosne i Hercegovine“, izjavio je reisu-l-ulema Kavazović za istakavši da smatra posebnom počašću što je porodica tražila da on na komemoraciji pročita nekoliko ajeta iz Kur'ana, a što je on i učinio i to na bosanskom jeziku.

"Lord Paddy je Bosnu zvao "evropskim draguljem" i dobro bi bilo da imamo više političara u Evropi ali i u Bosni i Hercegovini koji našu zemlju znaju tako cijeniti“, dodao je reisu-l-ulema Kavazović.

Tokom dana i sutra, reisu-l-ulema će imati više sastanaka sa zvaničnicima u vladi Ujedinjenog Kraljevstva, predstavnicima većeg broja nevladinih i vjerskih organizacija, među kojima je i ministar vjera i zajednica Lord Viscount Younger od Leckie. Također održat će sastanak i sa državnim ministrom za pitanja Komonvelta i UN-a i specijalnim izaslanikom premijera za slobodu vjera ili uvjerenja Lordom Ahmadom koji je također i specijalni predstavnik britanskog premijera za sprječavanje seksualnog nasilja u konfliktu.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...