Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
istog momenta podnesite kolektivni otkaz. ne znam sta ste do sad a poslije toga neka se drzava namuci da nadje na birou tako vrhunske i nezamjenjive strucnjake koji svoj posao obavljaju nevjerovatno casno i posteno bez da primaju koverte. bagro
sto se tice Hrvata i gradova gdje su oni odavno vi strajkujete
UHLJEBI REKETASI
pa nane mi ko u nadrealistima vratite nam palice
A HEPEK BIL’ POMOGAO?
100% su u pravu,treba im ispuniti sve uslove,jer stvarno rade u otežanim uslovima,uredi su im loši,inspektori rade po više poslova i to neke koje i ne bi trebali raditi,ali pošto je manjak ljudstva primorani su raditi više stvari,što onda otežava red i rad stranaka.
Štrajk vlade....Nadrealisti su sve predvidjeli...Stokoooooo
Ja koliko znam inspektori u poreznoj voze najnovijeg Tourega osim ako nije ukrao ... pa se folira da je ga kupio.... logicno.
Ako ovo nije znak sudnjeg dana, ne znam šta jest... inspektori štrajkuju. Svaki doslovno zažmiri i uzima koverte od privatnika koji od 100 radnika ima 20 osiguranih i to na minimalac a ostatak plate isplaćuje u koverti. Godišnji ne daju nikom a u finansijama imaju kreativnog knjigovodju koji redovno izvodi knjigovodstvena čuda pa se umjesto prave dobiti prikaže jedva trećina - da se plati manje poreza. pa p***a vam materina. Ništa ne radite i još biste za to bolje uslove.
Ljudi imaju redovne plate , redovne godisnje , slobodne dane a jos pritom uzimaju sa strane "koverte" , dok ostali koji rade 500 -600 plata bez slobodnog i godisnji 3 dana a oni šute .....
ispade sada sa Golfom 2 idu u inspekcije? cuj 30 godina stara auta
Ovi hdz i snsd-trolovi na ovakve vijesti se bacaju ko muhe. 100% hdz-fasisti krivi! Blokiraju poresku disziplinu, radi kladionica, turizma u medugorju i firmama pod njihovom kontrolom (npr aluminij)
Da podsjetim da se od godine do godine povecava prihod od poreza, bez akciza! Da veci blentitet ove godine sve prodaje obaveznica stopirao, posto su likvidni. Ne kao duduk
Svaki radnik u poreznoj upravi unosi prihode u prosjeku 350.000 km (nisu na nivou kao u DE, CH, NL,... tamo donose preko 1 mil u budzet) ali su na dobrom putu...
kakvih katastrofalnih uvjeta rada kad ih se kiti kovertama da žmire non stop. da šta rade nijedna pekara ne bi radila.
Jesam li ja dobro procitao da uposlenici PU potrazuju od FBiH 7 mil KM. Znaci jedna od kljucnih institucija FBiH nije postovala Zakon. Sta ces ocekivati od uposlenih. Znam neke. Ako su im ovako slabi fin.uslovi rada kako onda sve kuce i stanovi sirom BiH.
Dakle ne postoji ni jedan , znači niti jedan jedini inspektor, koji ne prima mito.
Zale se na mala mita koje primaju od ljudi. Citiram jednog prijatelja inspektore: Sramota sta nam nude da ih pustamo.
@mladengti ja ne vjerujem u to, uzimaju oni ne biraju kamen po kamen palaca
Ne dajte se inspektori. Dok je nas iz privrede vama ne smije ništa da fali. Evo ja ću od djeteta uzeti, a vama ću dati. Može dijete i suhog hljeba, samo da vašim guzicama ne fali.
možete se zamijeniti sa onima koji rintaju po 12 sati kod privatnika i vi i oni ćete biti presretni dakle uvijek ima rješenja.
Freelaneri se raduju ovoj vijesti.
100000% su u pravu jer njihov rad prosto nemoguc u ovakvim uslovima sprege kriminala i vlasti